Casa Olguta Vasilescu. Cristian Tudor Popescu, fulminant: „Prima grija a neamului prost, imediat ce pune mana pe niste bani, e sa treaca drept neam bun”

news

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat taios informatiile despre conacul cumparat de cuplul Lia Olguta Vasilescu – Claudiu Manda in centrul Craiovei. CTP nu s-a ferit sa foloseasca cuvinte dure.

„Prima grija a neamului prost, imediat ce pune mana pe niste bani, e sa treaca drept neam bun”, a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24 decizia cuplului Olguta Vasilescu – Claudiu Manda de a achizitiona un conac boieresc construit.

„Am vazut cuibusorul unde vor sta cei doi porumbei. Este un conac boieresc vechi de mai bine de 100 de ani, care are pe el tot felul de litigii. Acolo se gasesc alti proprietari, pe diverse bucati din el, despre care d-na Vasilescu spune: e unul pe care nu am reusit sa-l dam afara, incercam cu ceilalti. Casa asta are un trecut. Proprietarii acestia provin din zecile de ani, din secolul care a trecut de cand a fost facuta casa. Si d-na Vasilescu si dl Manda vin acum si spun: n-am reusit sa-l dam afara pe proprietar. El e proprietar, dansii sunt cumparatori, vin sa ia casa asta, s-o cumpere.

Apoi, cum este organizata in interior? Ce vedem aici? E ceva pregatit cam ca pentru o intalnire intre – nu intre Ceausescu si Gorbaciov – e un cadru diplomatic. Tabloiul ala – e un tablou pus deasupra semineului, este o copie dupa Rubens, este Unirea pamantului cu apa, probabil cu gandul la apropiata consfintire a unirii dintre d-na Vasilescu si dl Manda.

Ceausescu nu punea tabloul asta, avea numai tablouri de pictori romani. Aici avem un Rubens deasupra semineului, in conacul boieresc pe care si-l doresc d-na Vasilescu si dl Manda”, a mai spus CTP

„E prima grija a arivistilor, a parvenitilor, sa-si asigure o aura aristocratica, nobiliara. Nu puteau de banii astia sa-si ia un penthouse, o vila noua? Nu, au vrut o casa cu pedigree, sa fie conac boieresc, pentru ca ei sunt acum intemeietori de dinastie. E acelasi mecanism care a facut-o pe d-na Dancila sa dea o chifla si o proteina in Sala Tronului de la Palatul Regal. Cu ce platesc casa? Aici e peste Caragiale. Cica s-au imprumutat, au si credite pentru casa, si spera sa plateasca cu banii de la nunta. Asa ne-a spus dl Manda. Am citit de vreo 3 ori, nu-mi venea sa cred”, a precizat jurnalistul.

Cum arata casa cumparata de Lia Olguta Vasilescu

In urma cu cateva zile, Ziarul de Craiova relata ca Olguta Vasilescu si Claudiu Manda si-au cumparat o casa boiereasca in centrul orasului, cu sala de cinema, finisaje pretioase cu aur si cristale Swarovski, dar si piscina.

Casa este un conac boieresc ce dateaza din 1906, foarte aproape de centru, informeaza Ziarul de Craiova.

Casa se desfasoara pe o suprafata de peste 200 mp, cu parter, etaj si mansarda, Conacul are doua livinguri, trei dormitoare, un dressing, o sala de dinning, o bucatarie si doua birouri. In plus, a fost amenajata o sala de cinema.

“Pentru cei mai pretentiosi si care prefera casele boieresti, va ofer spre vanzare un imobil special ce imbina stilul baroc cu luxul si ceea ce inseamna conceptul smart-house. La exterior a fost izolata cu polistiren de 10 cm grosime si densitate de 80, iar la interior, peretii au fost refacuti si tencuiti si se ‘bucura’ de vopseaua decorativa de la San Marco, in stilul Roxidan si Stucco Venetian”, mentiona vanzatorul in anuntul postat pe un site de specialitate.

Luxul este oferit insa de finisajele deosebite care imbina stilul clasic al locuintei cu beneficiile caselor moderne inteligente.

“Ca si ‘exces de lux’, in livingul de la parter avem un semineu impunator si elegant in acelasi timp. Toate camerele au candelabre import Italia, usile sunt dotate cu clante cu cristale Swarorovski, baile au robinetii suflati cu aur de 24k, iar toate vasele wc au capace soft-close. La mansarda, ferestrele au o perdea pentru ‘intuneric’, sunt actionate din telecomanda si sunt prevazute cu senzori de ploaie si vant pentru inchidere automata”, se arata in anuntul de vanzare.

In plus, intreaga locuinta este dotata cu sistem de supraveghere si monitorizare video, interfon, sisteme de climatizare si sonorizare de inalta performanta. Incalzirea se face prin pardoseala.

Sistem de sonorizare performant a fost instalat si in curte, acolo unde a fost amenajata o gradina, o terasa acoperita si, bineinteles, o piscina.

“Curtea este impartita in trei zone: o terasa acoperita cu perdea actionata electric, unde se afla locul de luat masa si un gratar din caramida complet utilat, inclusiv plita si rotisor; o piscina incalzita (8/4 m), cu camera tehnica proprie si dus; zona verde cu gazon, braduti si plante ornamentale”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: