Cat dureaza carantinarea localitatilor. Iohannis, noi precizari: „Intr-un timp relativ scurt, de regula doua-trei saptamani, lucrurile reintra intr-o oarecare normalitate”

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca prin carantinarea localitatilor epidemia de COVID-19 poate fi tinuta sub control, apreciind ca este o masura care si-a dovedit eficienta.

„Carantinarea este o masura complexa de restrictionare a circulatiei in esenta, care permite controlul raspandirii pandemiei intr-o localitate. Avem deja de cateva saptamani masuri de carantinare luate si primele rezultate au inceput sa apara. Acolo unde s-au luat masuri de carantinare cresterea aceea necontrolata de cazuri de pe o saptamana pe alta in toate cazurile a incetat, urmand sa se mentina restrictiile pana cand numarul de infectari incepe sa scada, dar nu doar intr-o zi, ci in mai multe zile consecutive in asa fel incat sa se poata considera ca infectia nu se mai raspandeste galopant.

Este o masura care si-a dovedit eficienta, insa problematica este nu masura in sine, ci efectul economic, fiindca restrictionarile respective au un efect economic negativ masurabil. De aceea, expertii recomanda, dupa analiza atenta, foarte amanuntita, unde se impune si unde nu se impune carantinarea.

Din pacate, sunt destul de multe localitati care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred ca peste tot, intr-un timp relativ scurt, de regula doua-trei saptamani, lucrurile reintra intr-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, insa se reintra pe cifre care corespund mediei nationale si in acest fel putem sa tinem epidemia sub control, actionand local si regional pentru aceasta”, a spus Iohannis, duminica, dupa ce a vizitat Institutul Clinic Fundeni.

Precizarile au venit dupa ce Iohannis a fost intrebat daca se ia in calcul o carantinare a Capitalei in urmatoarele saptamani.

Seful statului a vorbit si despre definitia de caz.

„Definitia cazului sau cazului suspect este actualizata destul de des de INSP si cred ca avem acolo cei mai buni specialisti si sunt convins ca, asa cum descriu ei cazurile, este corect”, a afirmat Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: