„Cat timp ne vom mai lasa terorizati de acesti BARBARI? Multiculturalism nu exista, doar razboi intre culturi” – Intelectual roman

news

Scriitorul Adrian Papahagi a publicat un text foarte dur, la scurt timp dupa atacurile teroriste de la Bruxelles. El acuza in primul rand islamismul de producerea acestor atentate.

„Atentat pe aeroportul din Bruxelles. Cat timp se va mai lasa Europa terorizata de acesti barbari? Cata vreme va raspunde la crima cu simpozioane despre multiculturalism? Nu exista multiculturalism, doar razboi intre culturi. Cele mai vitale se impun. La asta se reduce totul. Sintezele, chiar fertile, se nasc din confruntare, nu din toleranta. Ce ne-a venit valoros din lumea islamica, intre cruciade si reconquista, a fost elenism in conserva, deci tot un produs european. Sa nu ne mai mintim. Nu avem astazi nimic valoros de preluat din civilizatia islamica. Nimic. Nici spiritual, nici intelectual, nici politic, nici literar, nici artistic, nici uman, nici macar gastronomic. Nu au exportat decat resentiment si teroare”, a scris Adrian Papahagi pe Facebook.

Ulterior, Papahagi a venit cu completari.

„Regret ca nu am reusit sa ma abtin, sub efectul unei imense indignari fata de atentatele de la Bruxelles, orasul unde locuiesc multi prieteni si o buna parte din familia mea, inclusiv doi nepotei de noua si patru ani.
Am redescoperit cu aceasta ocazie specia detestabila a stangistului moralizator, care la fiecare atentat islamist redescopera pericolul ‘ortodoxist’ sau intoleranta crestinilor. Toleranta si umanismul nu sunt totuna cu ura de sine si suicidul identitar”, a mai spus Papahagi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: