„Cat tupeu pot sa aiba acesti infractori”. Reactia dura a lui Florin Citu fata de „programul PSD” prezentat de Grindeanu

politica

Ministrul Finantelor, Florin Citu, are o noua reactie dura la adresa PSD dupa ce Sorin Grindeanu a prezentat duminica programul PSD pentru „siguranta locurilor de munca, stimularea natalitatii si reducerea saraciei extreme”.

„Tupeu de PSD-ist! Sorin Grindeanu a venit ieri cu o ‘oferta’ pentru romani. Cat tupeu pot sa aiba acesti infractori. PSD ramane acelasi grup infractional organizat care doar vrea sa-si scape coruptii de puscarie.

Doar asa se explica ca tocmai Sorin Grindeanu ‘Ordonanta 13’ este astazi la varful PSD. El stie cel mai bine ce trebuie facut sa-i scape de puscarie”, a scris Citu pe Facebook.

Tupeu de PSD-ist!

Sorin Grindeanu a venit ieri cu o „oferta” pentru romani.

Cat tupeu pot sa aiba acesti infractori. …

Posted by Florin Citu onĀ Monday, 26 October 2020

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a prezentat duminica programul de guvernare al partidului pe domeniul muncii, care este construit pe sase piloni, printre care siguranta locurilor de munca, stimularea natalitatii si reducerea saraciei extreme.

„Noi am plecat in construirea programului de guvernare pe munca de la ceea ce inseamna prima obligatie a unui Guvern si anume aceea de a-si proteja oamenii. Aceasta sarcina include urmatorii piloni importanti: protejarea securitatii nationale, sanatatea, locurile de munca, ceea ce inseamna inclusiv familie, si economia. Acesti patru piloni inseamna viitorul fiecarei natiuni. Guvernul PNL a esuat in aceasta obligatie. Pandemia – esuat. Educatia- esuat. Protectia locurilor de munca – esuat. Apararea puterii de cumparare – esuat”, a afirmat Grindeanu, intr-o conferinta de presa la sediul central al PSD.

El a adaugat ca social-democratii in constructia ofertei pentru domeniul muncii au plecat de la sase piloni importanti.

„In primul rand, noi venim cu un program care are ca obiectiv principal siguranta locurilor de munca. Este cheia, nu doar a programului pe munca, ci si a programului nostru economic. Cei de la PNL nu au asa ceva. Au aruncat cu banii in economie fara a conditiona mentinerea sau crearea de noi locuri de munca. Doi – noi consideram ca locul de munca este cea mai buna forma de protectie sociala. Cei de la PNL au venit cu o masura pasiva, au bagat romanii in somaj tehnic. Dar, dupa, ce se intampla cu romanii? Ies din somaj tehnic si intra in somaj definitiv. Trei – nu lasam pe nimeni in urma. Pe ei nu ii intereseaza ce se intampla cu tinerii care nu isi gasesc un loc de munca sau sunt concediati, cu persoanele peste varsta de 55 de ani, cu grupurile dezavantajate. Prin acest program noi venim cu masuri tintite, directe, simple pentru toate aceste categorii sociale”, a sustinut prim-vicepresedintele PSD.

Alte programe care sunt in oferta PSD pe domeniul muncii sunt stimularea natalitatii, reducerea saraciei extreme si cresterea puterii de cumparare.

„In 2050, vom mai fi doar 15 milioane de romani. Noi venim in fata dumneavoastra cu un program de stimulare a natalitatii. Cei de la guvernare nu au nicio masura pentru reducerea saraciei extreme, severe, ca si cum aceasta problema in Romania nu exista. In perioada 2017 – 2019 noi am redus numarul romanilor aflati in saracie extrema cu 1,8 milioane de persoane. Acest numar este conform Eurostat. Avem programe in oferta cu care venim dedicate reducerii saraciei si precaritatii. Ei au redus in aceasta perioada puterea de cumparare a romanilor. Este un record negativ in ultimii 8 ani. Noi vom continua politicile de crestere a puterii de cumparare si de scoatere a romanilor din acest cerc vicios al salariilor mici. In decembrie 2016 erau 350.000 de romani cu salarii brute peste 1.000 de euro pe luna. In octombrie 2019, 1,1 milioane de romani aveau salarii lunare brute de peste 1.000 de euro si vom continua politicile de stimulare in acest sector”, a declarat Grindeanu.

In ceea ce ii priveste pe angajatii de la stat, prim-vicepresedintele PSD a mentionat ca a fost introdus in programul pe economie un concept nou, cel legat de contract de performanta.

Mai mult despre:

Comentarii: