„Cata nedreptate mai puteti indura?” DATI AFARA dupa ce si-au denuntat seful la DNA. Acesta se RAZBUNA

news

Doi padurari din Cluj au fost dati afara dupa ce si-au denuntat seful la DNA ca ia spaga. Acesta si-a recunoscut vina, a fost condamnat cu suspendare, dupa care a fost reangajat. Acum se razbuna.

Padurarii Voicu Tomos si Calin Balc l-au denuntat in 2013 pe seful Directiei Silvice Cluj, Traian Maris, ca cerea bani subordonatilor pentru a nu fi schimbati din functie. Maris a fost prins in flagrant de DNA in timp ce primea 10.000 de lei, procurorii spunand ca acesta a primit sume de ordinul zecilor de mii de euro. Seful padurarilor si-a recunoscut vina si a fost condamnat in 2014 la trei ani si zece luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

Traian_Maris

Ulterior, Maris a fost reangajat in sistem, ca sef Serviciu Impaduriri. Directorul Directiei Silvice Cluj, Dorel Oros a declarat ca Traian Maris a trebuit sa fie reincadrat pentru ca sentinta primita nu i-a interzis si dreptul la munca. In schimb au fost dati afara cei doi padurari curajosi care il denuntasera pe Traian Maris.

Tomos a fost acuzat ca a avut lipsuri din gestiune, iar Balc, sef de district, ca a gestionat gresit niste documente. Dupa ce apele s-au calmat, a fost dat afara din sistem si tatal lui Calin Balc, Ioan Balc, precizeaza stiridecluj.ro. Seful Directiei Silvice Cluj, Dorel Oros, a declarat ca cei trei au fost concediati in mod corect.

”M-a intrebat direct: daca am vrut sa ies din silvicultura de ce nu mi-am dat demisia. Apoi, am fost chemat la ancheta disciplinara si au inceput controalele impotriva mea. La final mi s-a spus ca in trei saptamani in cantonul meu s-a inregistrat o paguba de 600.000 de lei. Este ireal. Acum sunt pe tusa si ma ocup de gospodaria mea”, a declarat Tomos.

tomos

”Mie nu au avut ce sa imi reproseze si atunci au scos chestia cu bonurile. Am fost dat afara in noiembrie 2013. Lui tata, ca sa imi arate mie, i-au marcat cioate gata marcate de seful lui, care in timpul anchetei a murit de inima. Acele cioate i le-au imputat lui tata”, a explicat si Calin Balc.

Cei doi padurari au dat in judecata Directia Silvica Cluj, insa procesul inainteaza greu. Voicu Tomos nu mai suporta atata nedreptate si a facut apel la revolte de strada.

E timpul sa iesim in strada ! Sa trecem peste dezamagiri si sa realizam ceva prin lupta si efort. In 2013 se spunea ‘Strada e a noastra !’ acum in 2015 trebuie sa spunem ‘Padurea e a noastra!’. Nu va doare sufletul, mai aveti suflet sau vi l-au furat si pe ala, l-ati dat spaga, dati pe gratis in fiecare zi ceva nepretuit, l-ati uitat poate prin mizeria fiecarei zile sau l-ati amagit cu cateva cumparaturi la salar ? Cata nedreptate mai puteti indura ?! Distribuiti daca vreti sa ii razbunati pe padurarii care s-au saturat de dat spaga si de inchis ochii la taierile ilegale, sa afle toata tara cum incearca sistemul mafiot sa dea impresia ca nimic nu il poate clinti reangajand un corupt si presand niste oameni care au avut curajul sa scoata adevarul la suprafata”, a scris acesta pe Facebook, in completarea unei stiri despre cazul sau.

In 2014, procurorii DNA au facut recurs in cazul lui Traian Maris, afirmand ca pedeapsa primita de acesta era prea mica, insa Curtea Suprema a mentinut sentinta initiala.

Foto: atitudini.wordpress.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: