Catalin Drula evidentiaza: „Guvernarea PNL-PSD este una militaro-socialista. Suntem intr-un regres democratic, avem o militarizare a statului”

politica

Presedintele interimar al USR, Catalin Drula, a declarat ca rolul USR este de a asigura opozitia si, ca partid de opozitie, atrage atentia ca guvernarea PNL-PSD este una „militaro-socialista”, ca avem „o militarizare a statului”, in care jurnalistii se simt amenintati. Drula a afirmat ca premierul Nicolae Ciuca si ministrul de Interne, Lucian Bode, au de dat unele explicatii in acest sens.

„In Parlament suntem in opozitie, asta inseamna ca, pe de-o parte, corectam unele proiecte sau atragem atentia asupra a ceea ce nu se intampla in regula pentru ca acesta este un rol important al opozitiei intr-o democratie. Si nu se intampla in regula aceasta guvernare, care este si care nu face ceea ce trebuie pe partea de economie, dar si pe partea de democratie. Credem ca suntem intr-un regres democratic, ca avem o militarizare a statului. Eu am numit aceasta guvernare PNL-PSD, o guvernare militaro-socialista. Catre asta pare ca ne indreptam. Adica o guvernare de tip iliberal. Scade libertatea presei, sunt jurnalisti amenintati”, a declarat Catalin Drula, vineri seara, la Digi 24, citat de news.ro.

Liderul interimar al USR a dat drept exemplu cazul jurnalistei Emilia Sercan.

„Noi saptamana aceasta am organizat in Parlament, la comisia pentru mass-media, o audiere a unor jurnalisti de investigatie, in principal Emilia Sercan, cea care a dezvaluit plagiatul premierului Ciuca si care a avut o operatiune de tip kompromat la adresa vietii personale cu implicarea institutiilor statului, pentru ca niste materiale care existau doar la politistul de caz au ajuns in scurt timp publice, cu alti jurnalisti de investigatie care ne-au spus ca au inceput sa le fie frica cand pornesc motorul masinii. Din pacate, partidele au lipsit de la aceasta audiere, USR a fost singurul prezent”, a afirmat Drula.

Catalin Drula a adaugat ca premierul si ministrul de Interne au de dat unele explicatii.

„Primul pas este aceasta operatiune de kompromat, aceasta atitudine a institutiilor statului care intorc capul de la eea ce se intampla si premierul Ciuca are foarte multe explicatii de dat, la fel ca secundul sau Lucian Bode”, a declarat Drula.

Mai mult despre: ,

Comentarii: