Catalin Drula pune punctul pe i: „Peste tot unde deschizi un sertar la Ministerul Transporturilor este o increngatura din asta de interese, de mafii”

politica

Presedintele interimar USR, Catalin Drula, afirma ca „peste tot unde deschizi un sertar la Ministerul Transporturilor sau un dulap este o increngatura din asta de interese, de mafii”, comentand astfel stenogramele sindicalistilor de la Metrou. Unul dintre lideri sindicali a propus sa se apeleze la serviciile unor racheti si „sa se puna pret pe capetele” lui Drula si Stefan Paraschiv, directorul Metrorex.

„Stenogramele confirma ceea ce spuneam si anul trecut, si anume ca acolo, la Metrou, in zona de conducere a sindicatului, este un sistem mafiot, ca la toata aceasta parte de gestionat spatiile comerciale si de drenat bani care ar trebui sa mearga la bugetul statului si in toate aceste ilegalitati este un sistem de tip mafiot. Acest rechizitoriu confirma acest fapt. De altfel, eu am fost dat in judecata de domnul Radoi si de sindicatul USLM pentru ca i-as fi facut ‘mafioti’, acesta este motivul actiunii in instanta. Am castigat deja unul dintre procese”, a declarat Drula la B1 TV.

„Acum stiti, cat am fost la minister eu nu m-am ferit de dosarele dificile, n-am intors capul de la toate aceste buboaie crescute in ani de zile, cu complicitatea celor din partidele clasice, PNL si PSD, care au fost la minister si care au prelungit contractele acestea. Peste tot unde deschizi un sertar la Ministerul Transporturilor sau un dulap este o increngatura din asta de interese, de mafii. Nu mi-am facut prieteni”, a mai spus Catalin Drula.

Intrebat daca stia de plan si daca e de parere ca sindicalistii vorbeau serios, el a explicat: „Am primit foarte multe amenintari in acea perioada. Era declansata asa o operatiune pe canalele de socializare, in care primeam si mesaje pe pagina de Facebook si domnul Radoi a avut grija sa ma ameninte la televizor, dar, in fine, acestea sunt niste lucruri pe care trebuie sa ti le asumi ca om politic daca vrei sa faci treaba, daca vrei sa destructurezi niste mafii, si eu cred ca asta este misiunea pe care trebuie sa o aiba un om de stat cand preia carma unui minister, a unei primarii, a unei institutii din acestea mari. Daca nu simti ca esti in stare de asta, ar trebui sa stai deoparte”.

Sindicalistii de la Metrou, apropiati de liderul Ion Radoi, au discutat in martie 2021, pe un grup de WhatsApp, despre mai multe „idei” pentru a rezolva conflictul cu fostul ministru al Transporturilor Catalin Drula, la un moment dat fiind pusa in discutie angajarea unor „racketi ucraineni”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: