Catalin Paraschiv, „bestia in alb”, este trimis la munca de jos. Conducerea Jandarmeriei il muta la Cernavoda

news

Catalin Paraschiv, comandantul Brigazii Speciale de Interventie, individul imbracat in alb care a coordonat reprimarea salbatica a protestului din 10 august 2018 este tras pe linie moarta. El urmeaza sa fie trimis la Unitatea de Paza de la Centrala Cernavoda, informeaza Digi24.

Decizia apartine actualei conduceri a Jandarmeriei Romane.

In mod ciudat, Paraschiv este singurul dintre sefii Jandarmeriei care nu a fost pus sub acuzare, pana acum, pentru modul brutal de interventie al jandarmilor.

Catalin Paraschiv, a declarat, in septembrie 2018, dupa audierea de la Parchetul Militar in dosarul mitingului din 10 august, ca nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor si ca nu a avut informatii despre o presupusa tentativa de lovitura de stat in acea seara.

„Nu am fost pus sub acuzare, am calitatea de martor, am declarat efectiv ce s-a intamplat in acea seara si atata tot”, a declarat Catalin Paraschiv, la iesirea de la Parchetul Militar.

„Eu am avut purtare abuziva?”, a reactionat colonelul, cand a fost intrebat de jurnalisti despre interventia jandarmilor.

Intrebat daca avea informatii despre o pretinsa tentativa de lovitura de stat din seara de 10 august, Paraschiv a raspuns: „Eu sunt comandantul Brigazii Speciale de Interventie. Cred ca nu va adresati cui trebuie. Eu nu am avut informatii de aceasta natura. Nu pot sa dau mai multe explicatii, dar sunt militar. Asteptam sa vedem care e parerea procurorilor. Imi asum toate faptele jandarmilor mei, nu se pune problema, dar ale BSIJ (Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei – n.r.), atata tot. Brigada Speciala a actionat conform legii, in literii si in spiritul legii”.

Mai mult despre:


Comentarii: