Catalogat de CTP drept „pitigoi” cu „rau de parnaie in forma agravata”, Nastase face spume: „Dau in judecata Digi24”

politica

Adrian Nastase, fost stapan al PSD, a amenintat Digi24 si pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu ca ii da in judecata daca nu ii publica un drept la replica. Nastase s-a enervat dupa ce CTP a spus ca tentativa sa de sinucidere a fost o „mascarada”.

„In esenta, a a afirmat ca mi-as fi ”bagat unghia in gat ca pitigoiul” in acea ”mascarada de sinucidere”, ca dl. Beuran ”m-ar fi gadilat sub gusulita”, ca as fi stat internat ”neavand nimic” ”decat rau de parnaie in forma agravata” . Si a continuat, timp de mai multe minute, aceste minciuni, calomnii si insulte. (…) Nu-mi face placere sa-mi reamintesc aceste lucruri dar nici nu voi permite ca un gest de revolta al meu, motivat sau nu, justificat sau nu, sa ramana in amintirea familiei sau a prietenilor mei ca un gest dezonorant, de lasitate”, arata Nastase in dreptul sau la replica.

Iata ce a scris Nastase ca sa-si spele onoarea:

Domnului Dumitru Rahau Director editorial, Digi 24

Bucuresti, 17 februarie 2020

Domnule Director editorial,

Recent, am vizionat inregistrarea emisiunii ”Cap limpede”, din data de 14 februarie 2020.

In acea emisiune, jurnalistul CT Popescu a prezentat, cu rea credinta, circumstantele in care a avut loc tentativa mea de suicid, din 20 iunie 2012.

In esenta, a a afirmat ca mi-as fi ”bagat unghia in gat ca pitigoiul” in acea ”mascarada de sinucidere”, ca dl. Beuran ”m-ar fi gadilat sub gusulita”, ca as fi stat internat ”neavand nimic” ”decat rau de parnaie in forma agravata” . Si a continuat, timp de mai multe minute, aceste minciuni, calomnii si insulte.

Nu ma astept ca C.T. Popescu sa fi inteles motivatia gestului meu din acea zi si acest lucru nici nu are importanta pentru mine. El a prezentat insa, cu rea credinta, acele circumstante, afectandumi, in acest fel, dreptul la propria imagine, onoarea si reputatia.

Va solicit, de aceea, ca, in conformitate cu regulile CNA, sa fie prezentat public, integral, acest punct de vedere, in proxima emisiune ”Cap limpede” a lui C.T. Popescu, pe aceeasi durata de timp, adaugandu-se, la aceste randuri, citatele relevante din Ordonanta procurorului sef de sectie din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ, Valentin Horia Selaru, din 24 august 2012, din Dosarul 560/P/2012:

…„11.5. Din probele administrate in cauza a rezultat ca, ajunsi in incaperea apartamentului nr.l de la parterul imobilului, condamnatul NASTASE ADRIAN si-a luat mai multe carti din biblioteca, pe care le-a asezat pe masa, apoi s-a asezat in fotoliu si l-a invitat pe comisarul sef de politei COSTEA NICOLAE sa se aseze pe fotoliul alaturat, dupa care, de langa corp, cu mana stanga a scos un revolver pe care l-a indreptat spre cap pentru a se sinucide. Instantaneu acest gest a fost urmat de interventia ofiterului de politie COSTEA NICOLAE, care s-a repezit spre mana cu care condamnatul tinea arma pentru a-l dezarma. Condamnatul s-a opus si s-a luptat sa pastreze arma in mana si sa o indrepte spre cap, iar in confruntarea desfasurata, cei doi s-au ridicat in picioare, s-au deplasat haotic prin incapere, politistul reusind sa-si introduca degetele de la mana dreapta (aratator si mijlociu) in spatiul dintre percutorul cocosului si butoiul revolverului, pentru a impiedica declansarea focului. In acest context, intr-un moment imediat ulterior s-a declansat un foc de arma, interventia ofiterului de politie COSTEA NICOLAE pentru dezarmarea lui NASTASE ADRIAN a continuat si astfel a reusit sa-i smulga arma din mana, sa o arunce in incapere, sa-l imobilizeze la pamant si sa-i puna catusele.” …

. „Astfel, faptul ca ofiterul de politie COSTEA NICOLAE a blocat demersul condamnatului de a se impusca in cap prin introducerea degetelor de la mana dreapta (aratator si mijlociu) in spatiul dintre percutorul cocosului, si butoiul revolverului rezulta din expertiza medico legala traumatologica, care a confirmat leziunile la degetele de la mana dreapta a ofiterului de politie.”

… „111.2. Cele descrise sunt dovedite, relevante fiind precizarile din declaratia martorului COSTEA NICOLAE care a aratat ca: „…Dupa ce s-a asezat pe fotoliu, m-a invitat si pe mine sa iau loc pe fotoliul alaturat. In acel moment, a afirmat „imi cer scuze ca vei fi implicat intr-un eveniment deosebit”. Auzind aceasta afirmatie, m-am alarmat si ma gandeam ce dorea sa spuna, ori ce dorea sa faca, deoarece nu observasem sa aiba nimic asupra sa, in afara de cartile pe care le luase din biblioteca. In momentele imediat urmatoare, l-am observat cum duce mana spre stanga corpului, spre sezutul fotoliului pe care statea. Cand i-a revenit mana, am vazut in mana acestuia un revolver. Realizand ceea ce doreste sa faca, m-am repezit asupra mainii in care tinea arma pentru a-l dezarma. In momentele imediat urmatoare, intre mine si Adrian Nastase a avut loc o confruntare fizica, in sensul ca eu incercam sa-i iau arma din mana, iar el incerca sa-si indrepte arma spre cap. De aceea ne-am ridicat in picioare si ne-am deplasat prin incapere, eu reusind sa introduc degetele de la mana dreapta (aratator si mijlociu) in spatiul dintre percutorul cocosului si butoiul revolverului pentru a impiedica declansarea focului. Arat ca nu a avut loc o lupta, intreg efortul fizic, atat al meu cat si al lui Adrian Nastase, fiind canalizat spre intentia fiecaruia: eu de dezarmare, iar el de indreptare a armei spre propriul cap, intreg comportamentul acestuia relevand ca dorea sa se sinucida. La un moment dat, in eforturile mele de a-l dezarma, s-a declansat un foc de arma, dupa care la scurt timp am reusit sa-i smulg arma din mana si sa o arunc in incapere, unde de altfel a si fost descoperita de echipa de cercetare. Dupa ce l-am dezarmat, deoarece se zbatea, l-am imobilizat la pamant si apoi i-am aplicat catusele, observand ca in partea superioara dreapta a camasii cu care era imbracat sunt pete pe care le-am apreciat a fi de sange, realizand astfel ca Adrian Nastase a reusit sa se impuste.”…

… „Pe de alta parte, sub acest aspect, examenul psihiatric efectuat la data de 21.06.2012 este relevant si a evidentiat ca: „… secundar unui factor de stres major NASTASE ADRIAN are o tentativa de suicid a fost atent planuita cu aspect altruist, considerand ca isi salveaza familia si imaginea publica de la viitoare presiuni mediatice si juridice si apreciind ca fiind onorabil gestul sau (altruist), fara regret fata de tentativa de suicid atent planuita. A negat intentiile autolitice de la momentul examinarii , sustinand ca ar fi penibil sa repete gestul, fara ideatie de intensitate deliranta evidenta sau tulburari calitative de perceptie la data examinarii, orientat temporo-spatial auto si allopsihic. La data de 22.06.2012 consultul psihiatric a relevat ca pacientul este aparent fara manifestari psihopatologice care sa indice o suferinta psihiatrica.” …

… „IV. 1 . La Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, unitatea de primiri urgente a evaluat pacientul care era constient, cooperant, prezenta patru plagi prin impuscare penetrante, deltoidian drept subclavicular drept si in regiunea cervicala anterolaterala care era si deformata”….

Nu-mi face placere sa-mi reamintesc aceste lucruri dar nici nu voi permite ca un gest de revolta al meu, motivat sau nu, justificat sau nu, sa ramana in amintirea familiei sau a prietenilor mei ca un gest dezonorant, de lasitate.

De aceea, daca acest drept la replica nu va fi prezentat in totalitate, in proxima emisiune a lui C.T.Popescu, voi actiona in justitie, in solidar, postul si pe autorul emisiunii, in baza prevederilor

Mai mult despre: ,

Comentarii: