„De cate ori jubileaza televiziunile PSD, urmeaza ceva rau pentru PSD”. Indicatori ca lucrurile nu stau atat de rau

news

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, indeamna la optimism, dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata din fruntea DNA. El prezinta mai multi „indicatori” care arata ca lucrurile nu stau atat de rau.

„Fiti si voi mai increzatori. Din amintirile mele, de cate ori jubileaza televiziunile PSD, ca un facut, urmeaza ceva rau pentru PSD. Asta ar trebui sa fie primul indicator.

Al doilea indicator e Codrin Stefanescu, dupa parerea mea, cel mai realist comunicator astazi. Posac, ingrijorat, resemnat, dupa anuntul revocarii, intr-o interventie televizata, a inceput sa se burzuluiasca la Statuparalel, ca sigur pregateste ceva sa le dea borsul pe gura.

Al treilea indicator ca Iohannis nu mai e in tandreturi cu Dragnea (dar a fost, e adevarat) e sentinta pentru Dragnea in prima instanta cu executare. Poate ca n-o sa va placa ce auziti acum, dar sentinta putea fi la fel de bine de achitare.

Al patrulea indicator tine de un pattern al numirilor de premier din partea PSD facute de Iohannis. Am avut trei pana acum: Grindeanu, Carutasu’ si Tampa. Statuparalel a avut grija tot timpul sa fie un om de-al lor (Grindeanu si Carutasu’) sau un om fara imunitate parlamentara (Grindeanu sau Tampa)”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Laura Codruta Kovesi a spus ca decretul de revocare semnat luni de catre presedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din functie „lasa un mare semn de intrebare” – daca va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei. „Nu comentez decizia CCR, dar motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati ministrului Justitiei”, a afirmat Kovesi. De asemenea, ea a spus ca DNA a demonstrat ca legea este egala pentru toti si nimeni nu e prea puternic pentru a se sustrage din fata legii, a contribuit la constientizarea societatii cu privire la gravitatea fenomenului coruptiei si a aratat ca poate fi infranta coruptia. Kovesi a afirmat ca vointa politica acum este pentru blocarea justitiei si ca modul brutal in care se forteaza modificarea legilor penale arata ca vor protectie pentru trecut, pentru prezent si pentru viitor si si-a indemnat colegii procurori sa nu abandoneze lupta.

Kovesi a spus ca, avand in vedere decretul semnat de catre presedintele Iohannis, mandatul sau la conducerea DNA inceteaza incepand de astazi.

Ea a precizat ca va realiza un bilant al activitatii sale de 5 ani, o luna si 24 de zile la conducerea DNA, raport care va fi publicat cat mai repede posibil pe site-ul Directiei Nationale Anticoruptie.

Kovesi a spus ca procedura de revocare a sa din functia de procuror-sef al DNA nu a intrunit conditiile cerute de lege, iar revocarea sa lasa un mare semn de intrebare.

„CSM a dat aviz negativ, am dovedit in fata Sectiei de procurori ca motivele invocate de ministrul Justitiei o parte sunt nereale, o parte neintemeiate. Decretul de revocare emis de presedintele Romaniei lasa un mare semn de intrebare – va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei?”, s-a intrebat Kovesi.

De asemenea, Kovesi le-a multumit colegilor sai din DNA si tuturor procurorilor din Ministerul Public „pentru curajul si profesionalismul” lor.

”Va multumesc tuturor pentru curajul vostru, pentru profesionalism. Va multumesc pentru rezistenta si darzenia de care ati dat dovada in lupta cu infractionalitatea. Va multumesc ca ati mers inainte indiferent cat de atacati am fost, indiferent cat de umiliti am fost in fata societatii, in fata familiilor noastre, tarati in noroi, fara posibilitatea de a ne apara. Am putut doar sa sesizam CSM pentru apararea adevarului”, a afirmat ea.

Laura Codruta Kovesi a facut aceasta declaratie avand alaturi cateva zeci de angajati ai DNA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: