Cati bani vor primi romanii din afara tarii de la Guvern

news

Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a anuntat, luni, publicarea rezultatelor sesiunii de finantare – ianuarie 2015.

Astfel, potrivit DPRRP, in cadrul acestei sesiuni, au fost inregistrate un numar de 671 cereri de finantare, dintre care 140 de cereri au intrunit punctajul de minimum 25 de puncte si au fost aprobate spre finantare, 334 de cereri nu au intrunit punctajul necesar, iar 197 de cereri nu au fost admise in etapa de evaluare si selectare, fiind declarate neeligibile.

De cea mai mare suma beneficiaza Intreprinderea Colectiva Redactia Ziarului Minoritatii Nationale Romanesti din Ucraina, „Zorile Bucovinei”, care va primi peste 99.000 lei, dupa o lunga perioada de solicitari adresate Guvernului Romaniei din partea publicatiei. O alta publicatie in limba romana, din Ucraina, saptamanalul social-politic si de cultura, „Libertatea Cuvantului”, pentru care au fost alocati peste 27.000 lei. Aromanii din Albania au primit, la randul lor, sume consistente, precum Asociatia Culturala „Aromanii din Albania” (peste 26.000 lei), Liga a ramanilor dit Arbinisie (peste 58.000 lei) sau Organizatia per Menaxhimin e Destinacionit (peste 35.000 lei), metioneaza Realitatea TV.

Alte sume au plecat si in Republica Moldova, catre AO OWH TV Studio, pentru Festivalul International de Film Documentar CRONOGRAF – sectiunea cadRO (peste 35.000 lei) sau la Comunitatea religioasa Parohia Ortodoxa Romana Nasterea Cinstitului Proroc, Inaintemergatorul si Botezatorul Ioan (peste 48.000 lei). Aceeasi suma a fost aprobata si portalul de stiri unimedia.md, pentru „sustinerea si consolidarea capacitatilor presei online de limba romana”. De asemenea, statul roman va asigura si a doua editie a taberei pentru elevi „Romanii de pretutindeni”, pentru care a alocat peste 67.000 lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: