news

Cati batrani bolnavi au parte de elicopter? BOR sare in apararea lui Pimen, i-a agravat boala ca sa merite elicopter

Purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, a precizat marti ca arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor are o pneumonie medie-severa, o simptomatologie clara de contaminare cu COVID-19, iar varsta sa il vulnerabilizeaza.

Totodata, acesta a aratat ca DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologica la Manastirea ‘Sfantul Ioan’, unde isi are sediul Arhiepiscopia.

„Dincolo de ceea ce stim deja cu totii, toate informatiile despre starea de sanatate a IPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care il ingrijesc la Spitalul ‘Matei Bals’ si carora le multumim. Stim in acest moment ca are o pneumonie medie-severa, ca are o simptomatologie clara de contaminare cu COVID si ca varsta sa il vulnerabilizeaza. Astazi (n.r. – marti), DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologica la Manastirea ‘Sfantul Ioan’ din orasul Suceava, unde isi are sediul Arhiepiscopia. Pana in acest moment toti cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Inviere alaturi de arhiepiscop. Informatiile despre evolutia situatiei le vom afla toti exclusiv de la medici/ Grupul pentru Situatii de Urgenta”, a declarat pentru Agrepres Vasile Banescu.

Ieri, autoritatile au declarat ca stadiul de imbolnavire al lui Pimen era doar „mediu”.

„Am fost solicitati sa-l aducem la Bucuresti, probabil cu inca un pacient de acolo. Acum se ia decizia sa sprijinim Suceava, sa poata fi eliberat inca un pat de terapie intensiva. Am fost solicitati sa-l aducem la Bucuresti acum o ora jumatate. E un elicopter de la Iasi, de la MAI, cu o echipa SMURD, care o sa-l preia si o sa-l aduca la Matei Bals”, a explicat Raed Arafat la TV.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor a fost confirmat cu noul coronavirus si a fost adus la Institutul de Boli Infectioase ”Matei Bals” din Bucuresti, cu un elicopter.

Arhiepiscopul Pimen are 90 de ani, el fiind instalat ca episcop al Sucevei din anul 1991.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

7 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

19 minute ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

37 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago