Cati militari rusi au murit in Ucraina. BBC are o lista cu 557 de nume confirmate: „Un general-maior, sapte colonei, un capitan de marina de prim rang, noua locotenenti-colonei, 20 de maiori si 70 de ofiteri inferiori”

externe

BBC a anuntat, luni, ca poate confirma moartea in Ucraina a 557 de militari rusi, dupa ce a monitorizat informatii publice din Rusia. Rapoartele privind moartea trupelor rusesti in timpul invaziei variaza foarte mult.

Surse militare ucrainene spun ca pana acum Rusia a pierdut pana la 15.000 persoane, aceasta cifra putand include atat raniti, cat si morti. Serviciile secrete americane sugereaza ca jumatate dintre cei 15.000 ar fi murit.

Ministerul rus al Apararii a publicat o singura data cifrele privind victimele. La 2 martie, acesta a declarat ca au murit 498 de militari si nu a mai raportat nimic de atunci.

Insa BBC Rusia a reusit sa alcatuiasca o lista cu 557 de morti rusi confirmati. Aceasta a fost intocmita doar din rapoartele care contin informatii specifice despre moartea unei persoane, inclusiv numele si gradul.

Aceste nume au provenit, in general, din anunturi facute de oficiali sau de mass-media din zona locala a fiecarui militar, sau de catre institutiile de invatamant in care acesta a studiat anterior.

Lista include un general-maior, sapte colonei, un capitan de marina de prim rang, noua locotenenti-colonei, 20 de maiori si 70 de ofiteri inferiori. Restul sunt subofiteri sau soldati.

Comentarii: