Categories: news

Cati romani primesc ajutoare sociale in UK. „Tandarei este construit de Marea Britanie”

Peste 300 de palate s-au ridicat intr-un mic orasel romanesc din banii contribuabililor britanici, scrie publicatia Express, dupa ce a realizat o ancheta in Tandarei.

Ancheta a fost demarata pe fondul discutiilor din societatea britanica referitoare la cine trebuie sa aiba acces la sistemul social si unde merg banii britanicilor. Multi cred ca „politica usilor deschise” este o cauza a scaderii nivelului de trai din tara.

In practica, scrie Express, Tandarei este un oras romanesc construit de Marea Britanie. Aici locuiesc 12.000 de oameni dar orasul e plin de case extravagante construite cu ajutoarele de care localnicii spuneau ca au nevoie.

In urma cu 5 ani, in Tandarei existau sub 100 proprietati de acest tip, insa acum numarul acestora s-a triplat, unele ajungand sa coste si jumatate de milion de lire sterline. In fata multora dintre ele sunt parcate masini cu numere de Marea Britanie.

Multi migranti vad Marea Britanie ca pe o tara unde se pot face usor bani, scrie publicatia. Aceasta aminteste numele unui tigan roman, Ilie Sian, care a intrat in puscarie in 2010, dupa ce primise ilegal ajutor social de la statul britanic de 114.000 de lire sterline.

Acesta a folosit un nume fals pentru a avea dreptul de a primi banii pe care, ulterior, i-a cheltuit pe cumpararea de masini sport, ATV-uri si o casa cu 9 dormitoare in Romania. Pentru acest lucru a stat in puscarie 3 ani.

Un alt tigan roman s-a laudat de curand ca va primi 60.000 de lire sterline cu care isi va renova casa. Ion Lazar si-a ridicat un adevarat palat pentru el, copii si sotie, cu ajutoarele primite de la britanici din returnare de impozite.

Peste 3.500 de romani primesc ajutor social in Marea Britanie, la doi ani dupa ce aceasta si-a deschis granitele pentru ei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

23 de minute ago

Imagini transmise de satelitii americani de spionaj sugereaza ca Marina Militara chineza ar fi construit primul portavion de drone din lume

Marina Militara chineza a construit in secret ceea ce ar putea fi prima nava dedicata…

53 de minute ago

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

O oră ago

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

2 ore ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

2 ore ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

3 ore ago