SONDAJ: Cati romani sunt INGRIJORATI ca politicienii intra la puscarie

news

Un sondaj de opinie realizat de IRES arata ca sunt foarte multi romani care au o parere proasta despre faptul ca politicienii ajung la inchisoare.

Intrebati ce cred despre faptul ca politicienii acuzati de coruptie sunt condamnati sau arestati preventic, 9% dintre romani au o parere proasta, in timp ce 11% chiar foarte proasta. In total de 20% nu sunt de acord cu actiunile anticoruptie.

De cealalta parte, 47% au o parere foarte buna, in timp ce 30% au o parere buna.

sondaj

70% dintre vad coruptia ca fiind „foarte raspandita”, in timp ce 20% considera ca este „destul de raspandita”.

Sondajul mai arata ca aproape jumatate dintre romaniĀ  (49%) sunt convinsi ca cei mai corupti sunt politicienii de la guvernare, din administratia centrala, in timp ce numai 16% vad corupti in administratia locala.

41% au spus ca au incredere „foarte multa” si „multa” in justitie, in timp ce 38& au incredere „putina”.

Dintre toate insititutiile judiciare, DNA se bucura de cea mai mare incredere. 63% spun ca au incredere „foarte multa” si „multa”, fata de 33% cu incredere „putina” si „foarte putina”.

Sondajul este de tipul multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel national si a fost realizat pe un esantion de 1.118 indivizi de 18 ani si peste. Eroarea maxima tolerata este de plus/minus 3%.

Sondajul integral poate fi vizualizat aici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: