Cauza blocajului din USR, tabara Ciolos nu a reusit sa se armonizeze cu cea a lui Barna. Ciolos: ”Exista o majoritate in Biroul National care este alta decat a presedintelui, iar presedintele USR are puteri reduse”

politica

Presedintele USR Dacian Ciolos a declarat, marti, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre atmosfera din partid, ca USR are nevoie sa isi rezolve niste probleme interne, si sa depaseasca fracturile care inca exista dupa fuziune. ”Exista o majoritate in Biroul National, care este alta decat a presedintelui”, a mai spuns Ciolos, aratand ca ”exista dispute si in unele filiale”.

Dacian Ciolos a tinut sa le raspunda celor care spun ca este mai mult la Bruxelles, prin calitatea sa de europarlamnetar si mai putin la Bucuresti.

”Eu sunt la Bucuresti, din octombrie pana acum, la Bruxelles nu am fost deloc, am fost de doua ori la Strasbourg”, a afirmat Ciolos, precizand ca nu crede ca activitatea unui partid este evaluata in primul rand prin activitatea presedintelul.

”USR nu este un partid de presedinte, avem opinii diferite, avem dezbateri, discutii contradictorii, provocari de o parte si de alta, in interiorul partidului. USR-ul nu creste doar pentru ca afisam o persoana in frunte, indiferent cum s-ar numi. Noi, USR, avem nevoie sa ne rezolvam niste probleme interne, sa depasim fracturile care inca exista dupa fuziune”, a declarat presedintele USR, citat de news.ro.

Ciolos a mai spus ca ”exista o majoritate in Biroul National, care este alta decat a presedintelui, iar presedintele USR are puteri reduse”.

Presedintele USR a mai spus ca ”exista dispute in unele filiale” si a precizat ca trebuie sa fie uniti si coerenti, pentru a inspira si membrilor si sustinatorilor acest lucru”.

”Vrem sa aratam ca putem fi o alternativa, nu doar un partid care poarta vorbe si imagine, ci care vine cu solutii”, a afirmat Ciolos.

Despre alegerile din 2024, presedintele USR a spus ca partidul se va lupta ”inca odata cu ignoranta sau neincrederea unor cetateni care risca sa nu voteze din motive de dezamagire fata de clasa politica” si a aratat ca este foarte multa emotie negativa in societate, si frustrare, iar foarte multe lucruri sunt judecate prin prisma acestor emotii.

Mai mult despre:

Comentarii: