news

Cauza mortii comentatorului Bogdan Socol (42 de ani): „S-a pregatit in conditii extreme. A intrat sub stratul de gheata, unde a ramas blocat”

Comentatorul sportiv Bogdan Socol a murit vineri din cauza unui soc hipotermic. El avea 42 de ani.

Conform GSP, Bogdan Socol a suferit un soc hipotermic in timpul unui antrenament de inot in ape inghetate. A inotat in apa rece, dupa care a intrat sub stratul de gheata, unde a ramas blocat. Nu a mai reusit sa gaseasca iesirea la suprafata si nu a mai putut fi salvat la timp.

Conform fostilor colegi, Socol a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni”, unde medicii s-au luptat peste doua ore pentru a-l resuscita.

GSP mai scrie ca Bogdan Socol s-a pregatit constant in conditii extreme, in lacuri inghetate, ape cu temperaturi scazute, inclusiv singur, in ultimele luni. Specialistii il atentionasera sa nu se mai aventureze pe cont propriu, insa a ignorat avertismentul.

Recent, Bogdan Socol a publicat pe retelele de socializare un video in care intra si inota intr-un lac inghetat: „Am spart gheata”.

„Am inceput cu dusurile reci la sfarsitul lui iulie anul trecut, iar in lac am inceput sa fac baie de la jumatatea lui noiembrie”, spunea Bogdan Socol.

In ultimii ani de viata, jurnalistul a scris cinci carti: ”Jurnalul unui iubitor de fotbal”, ”100 de fotbalisti legendari”, ”Jurnalul Cupei Mondiale 2018”, ”100 de sportivi legendari” si ”El Superclasico: O calatorie in inima celui mai fierbinte derby al planetei”.

„Mi-e greu sa inteleg, mi-e greu sa concep, mi-e greu sa cred ca poate fi adevarat. Rar mi se intampla sa nu stiu ce sa spun, sa nu-mi gasesc cuvintele. De fapt, nici nu stiu ce s-ar putea zice. Sunt consternat, uluit. Impreuna am facut prima editie de Fotbal European, impreuna am comentat primul Clasico la Digi, prima finala de Champions League, comentasem inainte la Boom, la Telesport, nici nu mai stiu cate Clasico am facut amandoi, cate alte meciuri, sute cred, cate emisiuni.

De ceva vreme nu mai faceam si nu mai tineam legatura, ca asa e viata asta cateodata, depindem de multe si de multi. Era nascut in aceeasi zi cu mama, dar anul trecut nu l-am sunat, tocmai il pierdusem pe tata si eram cam vraiste. Ca era pasionat de fotbal stiam, o vazusem de atatea ori, avea stilul lui, punea patos in tot ce comenta si facea. Nu stiam de pasiunea asta noua a lui, stiam ca-i placea sa inoate, dar nu asa. Mi se invarte in minte un singur gand, ceva ce i-am spus cred de zeci de ori, deja mi se intoarce stomacul pe dos: avea 3 copii!!! 3 copii reusiti. 3 copii care aveau nevoie de tatal lor.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace”, a fost mesajul lui Andrei Niculescu.

Mihai Stoica a confirmat si el decesul lui Bogdan Socol.

„Astazi, in imprejurari tragice, a plecat dintre noi la doar 42 ani un om care a iubit fotbalul si Steaua, un om a carui voce ne va lipsi enorm si a carui pasiune pentru sport va fi greu de egalat.

Am avut privilegiul de a colabora la Fotbal European 4 ani. 4 ani de emisiuni de care imi voi aminti cu drag.

Ramas bun, Bogdan Socol, Dumnezeu sa te odihneasca in pace”, a scris Mihai Stoica, pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: bogdan socol

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

5 minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

19 minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

35 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago