Caz socant in Statele Unite: ramasitele unei mame si ale fiicei sale, descoperite dupa ce ucigasul si-a marturisit crima pe patul de moarte, la 24 de ani de la comiterea ei

externe

crima, Statele Unite, recunoscuta, patul de moarte, 24 de ani

Un tata din Virginia de Vest si-a gasit in sfarsit linistea dupa ce autoritatile au descoperit ramasitele fiicei sale tinere si ale mamei acesteia, in urma unei marturisiri pe patul de moarte a barbatului despre care se crede ca le-a impuscat mortal in urma cu aproape doua decenii.

Benjamin Hatfield, procurorul general al comitatului Raleigh, a numit acest lucru „un final un pic poetic pe care nici macar eu nu l-as putea scrie”, in timpul unei conferinte de presa marti, transmite CNN.

Intr-o marturisire „detaliata, incontestabila si neconflictuala” pe patul de moarte, facuta la inceputul acestei luni unuia dintre anchetatorii din acest caz, Larry Webb a recunoscut ca a impuscat-o mortal pe Natasha „Alex” Carter, care avea 10 ani la momentul respectiv, si pe mama ei, Susan Carter, in urma cu aproape 24 de ani, a declarat Hatfield.

In 2000, familia Carter locuia in casa lui Webb, au declarat autoritatile. Webb i-a spus anchetatorului ca o parte din banii pe care ii avea in casa au disparut, iar Webb a suspectat-o pe Susan Carter ca „a cheltuit o multime de bani”. S-au certat pe aceasta tema si el a impuscat-o”, a continuat Hatfield. Webb a spus ca a simtit ca atunci nu a avut de ales decat sa o impuste si pe Alex, „pentru a evita sa fie descoperit ca a ucis-o pe Susan”.

Webb i-a spus anchetatorului ca a depozitat cadavrele lor in subsolul casei sale si, in decursul a doua nopti, a sapat un mormant putin adanc in padurea de pe proprietatea sa, a spus Hatfield, unde le-a ingropat pe cele doua impreuna.

Tatal lui Alex, Rick Lafferty, a declarat marti ca a fost „un fel de zi trista, dar si o zi fericita pentru ca mi-am putut aduce copilul acasa”. Webb a fost suspect inca de la inceputul anchetei, au declarat autoritatile.

In octombrie 2023, Webb a fost pus sub acuzare pentru crima cu premeditare in cazul mortii lui Alex, dar nici cadavrele lui Carter si nici al lui Alex nu fusesera gasite la acel moment. Inainte de punerea sub acuzare, anchetatorii aveau probe ADN si declaratii ale martorilor, a declarat Hatfield.

Dar, dupa punerea sub acuzare, „din cauza starii de sanatate a lui Larry Webb, procedurile judiciare au fost amanate din diverse motive. El a fost mutat la un azil de batrani. Am avut probleme cu transportul”, a declarat Hatfield. „Am avut probleme cu asigurarea autorizarii sale medicale pentru a fi incarcerat. … A fost putin dificil sa ne miscam prin procesul judiciar in primele etape”.

Inaintea unei intalniri in instanta la inceputul acestei luni, unul dintre anchetatori a reusit sa vorbeasca cu Webb la azilul sau de batrani, potrivit lui Hatfield. Webb a marturisit crimele, detaliind motivul si locatia cadavrelor in spatele proprietatii sale, a declarat Hatfield.

„Marturisirea s-a aliniat exact cu eforturile de investigare si cu probele colectate” de autoritati, a precizat Hatfield.

Autoritatile au inceput eforturile de exhumare pe 9 aprilie, potrivit lui Hatfield, dar a fost un „proces dificil”, deoarece descrierea lui Webb a locatiei „era limitata” si „intunecata de memorie si de sanatatea fizica si mentala la acel moment”.

In acea zi, anchetatorii l-au adus pe Webb la locul sapaturilor, dar sanatatea sa se deteriorase atat de mult, incat masura s-a dovedit a fi inutila, au spus ei.

Web a fost transferat de la unitatea de ospiciu de la Complexul Corectional Mount Olive, unde era incarcerat, la Spitalul General Montgomery, unde a murit luni dimineata, a declarat Hatfield.

Cateva ore mai tarziu, au fost gasite cadavrele lui Susan si Alex Carter, a spus Hatfield.

Ancheta este in curs de desfasurare, iar ramasitele se afla la biroul medicului legist, au declarat autoritatile.

Marti, Lafferty a oferit cateva sfaturi pentru oricine se afla in situatia sa: „Nu renuntati niciodata. Nu renuntati niciodata la speranta de a va gasi copilul”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: