Caz socant la Cluj: prostituata platita de mama unui tanar sa-i drogheze fiul pentru ca acesta sa fie internat intr-un centru de dezintoxicare

news

tanar, Cluj, prostituata, sedus, mama, droguri, procurori, clasare

Un caz care i-a socat pe procurori s-a petrecut la Cluj si a avut deznodamantul abia recent. Totul a inceput in martie 2019, cand Liliana O. l-a abordat pe Facebook pe tanarul Rares Hiba. Femeia de moravuri usoare si-a jucat extrem de bine cartea si, in schimbul sumei de 3000 de euro primita de la mama tanarului, l-a cucerit pe Rares, spunandu-i ca este o studenta la medicina cu visuri marete, care isi doreste o relatie serioasa. La scurt timp, cei doi s-au mutat impreuna intr-un apartament din comuna Floresti. Cu toate acestea, fericirea aparenta si entuziasmul proaspetei relatii s-au transformat intr-o drama greu de imaginat.

Rares Hiba si Liliana O. au trait o relatie intensa si pasionala, cel putin pana cand tanarul a inceput sa simta efectele sedativelor si substantelor interzise administrate fara stirea lui. Potrivit cotidianului Gazeta de Bistrita, el a inceput sa experimenteze stari profunde de somnolenta, urmate de halucinatii, frica intensa, instabilitate fizica, psihica si emotionala. Mai mult, tanarul a ajuns sa se confrunte cu stari de lesin si inconstienta, stari pe care nu si le putea explica sub nicio forma. Calvarul a durat pana in septembrie 2019, cand Hiba a avut parte de un adevarat soc: a aflat ca iubita lui este de fapt o prostituata platita de propria mama. Adevarul a iesit la iveala pentru ca Liliana O. a avut mustrari de constiinta si s-a hotarat sa scape de „povara” pe care o purta pe umeri de luni bune.

Femeia i-a marturisit care este adevarata ei ocupatie si ca tocmai mama lui i-a oferit suma de 3000 euro sa il contacteze si sa ii creeze o imagine falsa in ceea ce o priveste, astfel incat sa il induca in eroare, pentru a-l droga, strecurandu-i in mancare si bautura diferite substante si sedative. Tanara primise indicatii clare sa sune la politie pentru a semnala ca Hiba se afla sub influenta drogurilor, pentru a putea fi internat la o clinica pentru a urma un tratament specializat. Ulterior, Liliana O. si-a dat seama ca nu e bine ce face, asa ca a decis sa-i spuna adevarul barbatului.

Rares Hiba i-a facut plangere penala damei de consum Liliana O., acuzand-o de savarsirea infractiunii de tentativa la omor. Acesta a aratat ca a gasit in apartamentul sau o sticluta ce continea Diazepam – medicament din categoria benzodiazepinelor cu efect anxiolitic, ascunsa in spatele unei icoane.

„Mi-a spus ca ea nu este studenta ca de fapt este prostituata de la 14 ani, iar in urma faptului ca cineva i-a propus in schimbul sumei de 3000 de euro sa ma contacteze, sa-mi creeze o imagine falsa in ceea ce o priveste, astfel incat sa ma induca in eroare si sa ma otraveasca strecurandu-mi in mancare si bautura diferite substante si sedative. Mai mentionez ca am gasit in locuinta mea o sticla cu o substanta sedativa numita Diazepam, aceasta fiind sub forma lichida ascunsa dupa o icoana de la mine din casa pe care a recunoscut-o si a revendicat-o.”, se arata in plangerea formulata de Rares Hiba.

Cu toate acestea, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj au clasat cauza sesizata, fara sa audieze posibilii martori indicati sau macar pe Liliana O., motivand ca nu reiese intentia niciunei persoane de ucidere, iar fapta de a administra sedative pe ascuns, cata vreme nu se poate proba ca este vorba de o supradoza, nu intruneste elementele de tipicitate ale infractiunii de tentativa de omor. Chiar daca cercetarea impotriva persoanelor care l-au drogat pe Hiba putea fi continuata in cazul in care s-ar fi schimbat incadrarea penala, procurorii au preferat sa-i puna cruce dosarului si sa se rezume la a spune ca nu a fost nicio tentativa de omor, de parca ar fi trebuit sa se ajunga la situatii dramatice pentru a lua masuri in acest caz. Astfel, Liliana O. si mama lui Hiba, creierul planului sinistru, au scapat basma curata.

„Cu privire la infractiunea reclamata de tentativa de omor, aceasta consta in incercarea de a ucide pe cineva. Ori din cele aratate de catre persoana vatamata dar si din cele rezultate din inregistrarea video, nu reiese intentia niciunei persoane de ucidere. Fapta de a da sedative pe ascuns (diazepam) cata vreme nu se poate proba ca este vorba de o cantitate mare (supradoza), nu intruneste elementele de tipicitate ale infractiunii de tentativa de omor, urmand a se dispune clasarea cauzei.”, au stabilit procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj.

Pana in prezent, motivele care au stat in spatele actiunilor socante ale mamei lui Rares Hiba raman neclare. Este de necrezut cum o mama este capabila sa plateasca o prostituata care sa-i seduca fiul si sa-i administreze droguri pe ascuns, motivand ca fiul ei consuma substante interzise si trebuie internat intr-un centru de dezintoxicare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: