Caz socant: o batrana din Italia, mutata prin inselaciune in Romania de ingrijitoarea ei romanca si tinuta izolata sapte ani. Ingrijitoarea i-a furat si peste 300.000 de euro

externe

batrana, Italia, ingrijitoare, Romania, 317.000 de euro, inselaciune

Italia este in stare de soc dupa ce a fost facut public cazul unei femei in varsta de 80 de ani, care a cazut victima unei ingrijitoare romance de 47 de ani. Aceasta a profitat de starea de vulnerabilitate a batranei, sustragandu-i nu doar economiile, ci si libertatea timp de peste sapte ani.

Pensionara, pe nume Giuseppina Marcovecchio, ramasa vaduva si suferinda de depresie, a cazut prada inselatoriilor si abuzurilor ingrijitoarei, care a convins-o sa se mute in Romania. Timp de peste sapte ani, batrana a fost complet izolata intr-un mediu necunoscut, fara sa cunoasca limba locala, cu un singur contact in afara de ingrijitoare si un numar de telefon romanesc.

In acest timp, ingrijitoarea i-a sustras pensionarei nu mai putin de 317.000 de euro din cont, bani folositi pentru a deschide o afacere de tutungerie in provincia Cuneo. Batrana a dezvaluit detalii socante intr-un interviu, descriind calvarul prin care a trecut: „Am fost inselata, abandonata si jefuita de toti banii pe care ii aveam”.

Batrana a trait initial prin hoteluri si intr-o pensiune din Romania, fara haine potrivite pentru iarna, crezand ca va sta doar cateva zile. Ulterior, a fost obligata sa stea in casa unei femei care pretindea ca este mama ingrijitoarei.

„Am stat primele zile in hoteluri si nici macar nu aveam haine pentru iarna, nu-mi luasem pentru ca era vara si ma gandeam ca o sa petrec doar cateva zile. Am stat aproape un an intr-o pensiune si sapte ani cu o doamna care spunea ca este mama ingrijitoarei”, a declarat Giuseppina pentru Radio TGR Italia.

In vara anului 2023, a fost readusa in Italia, unde si-a descoperit casa, care fusese ocupata ilegal intre timp de membrii familiei ingrijitoarei. Italianca a denuntat-o la politie pe badanta care ar fi trebuit sa aiba grija de ea

Ingrozita de ceea ce a trait, batrana a mers la carabinieri, unde a depus marturie despre toate atrocitatile la care a fost supusa. „M-a pacalit si m-a adus in Romania. De asemenea am fost lovita cand am sunat la carabinieri. Sunt inca socata de tot ce s-a intamplat, aveam toata increderea in ea pentru ca nu aveam pe nimeni si eram bolnava”, a mai spus batrana.

Autoritatile au demarat o ancheta, iar ingrijitoarea romanca a fost plasata in arest la domiciliu. Bunurile acesteia au fost confiscate ca masura preventiva. Cazul a starnit indignare in comunitatea locala, aducand in prim-plan problemele legate de protectia persoanelor in varsta si de calitatea ingrijirii la domiciliu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: