Cazanciuc de la PSD il spulbera pe Tudorel Toader. Ministrul este acuzat de lasitate: „Este inadmisibil”

politica

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat luni ca bugetul pentru investitii al Ministerului Justitiei (MJ) nu a fost niciodata asa de scazut, adaugand ca acest lucru este „inadmisibil” si ca ministrul Tudorel Toader trebuia sa vina in Parlament sa explice acest lucru.

El a facut aceste declaratii in sedinta comisiei, dupa ce secretarul de stat in MJ Mariana Mot a prezentat situatia bugetului institutiei.

„Imi pare rau ca domnul ministru nu a avut curaj sa vina in Parlament. Doamna secretar de stat, noi, in Parlament, am facut Legile justitiei, modificarea Codurilor, Ministerul Justitiei trebuie sa se ocupe de infrastructura in general. Stau si ma uit la executia bugetara de 6 milioane, cred ca este cea mai mica din ultimii 20 de ani. Ma intreb cum de aveti curaj sa ne propuneti un buget de investitii de 8 milioane, mai mic de 3 ori decat a propus Florin Iordache. Aveti executie care nu acopera nimic anul trecut, nu acopera nimic anul acesta. Numai pentru Prahova aveti nevoie de 15 milioane pentru a finaliza o constructie, cea mai mare dupa Bucuresti, care trebuia sa fie gata din 2017, potrivit contractului. Si mai aveti curajul sa propuneti in proiectul de buget un termen de 2021. Nu stiu cui va adresati, dar nu cred ca cetatenilor din Prahova”, a spus Cazanciuc dupa avizarea bugetului MJ, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca ministrul Toader trebuia sa vina la sedinta si sa explice de ce propune un buget de trei ori mai mic decat a propus fostul ministru al Justitiei Florin Iordache.

„Faptul ca au fost unii acolo care au vrut sa privatizeze actul de justitie nu inseamna ca 92% din cetatenii celor trei judete deserviti de Ploiesti trebuie sa sufere pentru ca Ministerul Justitiei nu isi face treaba si nu stie sa negocieze cu vecinul lui, Ministerul de Finante. Mie mi se pare inadmisibil bugetul de investitii al Ministerului Justitiei de 8 milioane, cum nu a fost niciodata asa de mic, nici macar in perioada cea mai grea, in criza. Domnul Predoiu e aici de fata si poate sa confirme acest lucru. Nu aveti ce sa explicati, doamna secretar de stat, trebuia sa explice domnul ministru Toader acest lucru si imi pare rau ca nu a venit aici sa ne spuna cum de ne propune un buget de trei ori mai mic decat a propus domnul Florin Iordache”, a mai spus Robert Cazanciuc.

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat, luni, bugetul Ministerului Justitiei in suma de 4.307.131.000 lei, in crestere cu 7,61% fata de anul trecut.

Comisiile au acceptat un amendament propus de liberalul Daniel Fenechiu si care prevede suplimentarea cu 23.000.000 lei a sumei pentru asistenta judiciara, majorandu-se de la 37.000.000 lei la 60.000.000 lei. Sursa de finantare va fi asigurata prin diminuarea bugetului Ministerul Finantelor.
Cele mai multe amendamente au fost depuse de Opozitie la Administratia Nationala a Penitenciarelor, dar au fost respinse.

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Mariana Mot a afirmat ca bugetul asigura functionarea normala a institutiei.

Mai mult despre: ,


Comentarii: