Cazanciuc de la PSD le cere romanilor sa nu-si mai denigreze tara: „Sa demonstram ca nu suntem smecheri”

politica

Robert Cazanciuc, proiect de lege, soferi, bauti, drogati, interzicere, condus, zece ani

Senatorul PSD Robert Marius Cazanciuc a afirmat, miercuri, ca liderii politici romani care au infaptuit Mica Unire, in urma cu 159 de ani, au stiut sa foloseasca diplomatia pentru implinirea idealurilor nationale, mentionand, in context, ca „vom fi respectati, apreciati sau sprijiniti daca vom demonstra ca suntem inteligenti” si nu ne vom mai denigra tara.

„Curtea de Casatie de la Focsani a fost singura institutie comuna principatelor Valahiei si Moldovei, acceptata de marile puteri la finalul Conferintei de pace de la Paris din 1856. Una dintre principalele consecinte ale Razboiului Crimeei (1853 – 1856), purtat de o alianta formata din Marea Britanie, Franta, Italia si Imperiul Otoman impotriva Rusiei a carei expansiune ameninta fragilul echilibru european, a fost independenta de fapt a Tarilor Romane fata de Imperiul Tarist si Imperiul Otoman. Marea Britanie si Franta au sprijinit eliberarea celor doua tari romanesti pentru ca aveau interese in zona, dar si pentru ca liderii politici romani au stiut sa foloseasca diplomatia pentru implinirea idealurilor nationale. La 159 de ani la unirea mica, unirea de baza, lucrurile se intampla la fel, se imbina interesele si diplomatia”, a scris fostul ministru al Justitiei, Robert Marius Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.

El adauga ca „vom fi respectati, apreciati sau sprijiniti daca vom demonstra ca suntem inteligenti si nu smecheri, daca ne vom opri sa denigram tara doar pentru a demonstra altora ca mereu altcineva este de vina si nu incapacitatea noastra de a intelege deopotriva framantarile si asteptarile semenilor nostri, indiferent unde s-au nascut sau traiesc, indiferent ce nume poarta sau cum gandesc”.

Cazanciuc a postat si o fotografie despre care precizeaza ca este facuta miercuri, la Bruxelles, in care apare alaturi de Claude Moraes, presedintele Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, insotita de mesajul „discutand cu onestitate despre valori si viitorul comun”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: