Cazanciuc il CONTRAZICE pe Ponta si da dreptate DNA: „Problema este la ANAF”

news

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, dupa bilantul DIICOT, ca problema recuperarii prejudiciilor este la ANAF, de aceea trebuie infiintata o agentie specializata de recuperare. In urma cu doua zile, premierul declarase ca ideea conform careia ANAF nu este performanta in recuperarea prejudiciilor, invocata la ultimul bilant al DNA, a fost „o mica pacaleala”.

Cazanciuc participat, vineri, la bilantul DIICOT pentru 2014 si a aratat, la iesire, fiind intrebat de recuperarea banilor din infractiuni, ca problema este „in primul rand la ANAF”.

„Este una din directiile de actiune a Ministerului Justitiei. Dupa cum bine stiti, saptamana viitoare vine seful Agentiei de recuperare a banilor din Franta (…). Problema este in primul rand la ANAF. E o chestiune ce tine de structura modului in care se valorifica bunurile la ANAF, de aceea este nevoie de infiintarea unei astfel de structuri specializare precum in Belgia, Franta Olanda”, a spus Cazanciuc.

Ministrul a mai explicat ca „la nivel de specialisti s-au redactat principiile unei legi”, care vor fi discutate procurori si judecatori, pentru ca, saptamana viitoare, sa poata fi „inchegat un proiect de act normativ care sa fie supus in continuare dezbaterii publice”.

La prezentarea raportului de activitate al DIICOT, care a avut loc cu usile inchise, au fost prezenti si vicepremierul Gabriel Oprea, seful SRI, Eduard Helvig, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob, precum si membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Marti, premierul Victor Ponta apreciat ca ideea conform careia ANAF nu este performanta in recuperarea prejudiciilor, invocata la ultimul bilant al DNA, a fost „o mica pacaleala”, el aratand ca este nevoie de hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

„Critica nu e la ANAF. Daca ne da instanta hotarari definitive si irevocabile si nu se spune ca sechestrul e o masina care, in loc sa valoreze 100.000 euro, valoreaza 5.000 euro, sigur ca noi recuperam”, a spus Ponta, la Romania TV.

Declaratia lui Ponta a starnit nemultumire la DNA, care intr-un comunicat de presa l-a acuzat pe premier ca „creeaza o confuzie grava”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: