Cazimir Ionescu a fost dat afara din CNSAS, dupa 18 ani: „Nu cred ce aud. Si nici ce vad”

politica

Cazimir Ionescu, un apropiat al lui Ion Iliescu si fost membru al PSD, a fost inlocuit din functia de membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), anunta jurnalistul Neculai Constantin Munteanu. Cel mai probabil, Ionescu a fost inlocuit chiar de catre PSD.

„STIREA ANULUI, A CRAPAT UN DRAC! Nu cred ce aud. Si nici ce vad. Mi-a soptit o viorea, Cazimir Ionescu nu mai este membru in Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Optsprezece ani a stat acolo, si nu chiar de pomana, acest admirator fara frontiere al Securitatii poporului. Optsprezece ani prea mult. Pana si PSD s-a plictisit de el si l-a trimis la fier vechi. Sau la fiare vechi. Acum are timp berechet sa se concentreze asupra Dosarului Mineriade, unde figureaza la crime impotriva umanitatii, alaturi, intre altii, de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu, Miron Cozma. Drum bun, cale batuta…”, a scris Munteanu pe Facebook.

Informatia a fost confirmata de Madalin Hodor, ales proaspat ca membru in CNSAS.

„Confirm. S-a retras in Militari, ca orice taximetrist care se respecta”, a scris ironic Hodor.

Cazimir Ionescu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Militar in iunie 2017 pentru crime impotriva umanitatii in dosarul Mineriadei din 1990.

Cazimir Ionescu a fost trimis in judecata pentru faptele savarsite in calitate de vicepresedinte al primului parlament post-revolutionar (Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala – CPUN). La Mineriada din 13-15 iunie 1990 au murit impuscati 4 persoane, alte 1.338 de persoane au fost batute sau torturate.

Procurorii militari sustin ca, in zilele de 11 si 12 iunie 1990, autoritatile statului au hotarat sa declanseze un atac violent impotriva manifestantilor aflati in Piata Universitatii din Bucuresti, care militau in principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara si isi exprimau, in mod pasnic, opiniile politice in contradictie cu cele ale majoritatii care forma puterea politica la acel moment.

In acest atac au fost implicate, in mod nelegal, forte ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii, potrivit Agerpres.

In dosarul Mineriadei au mai fost trimisi in judecata Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu, Adrian Sarbu, Miron Cozma.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: