life

Cazinourile legale din Romania

In cele ce urmeaza veti gasi o scurta istorie despre cazinourile din Romania si legalitatea acestora dar pentru inceput va zicem ca la ora actuala casele de pariuri si cazinourile autorizate ofera coduri promotionale pentru bonusuri exclusive, pe care le veti gasi la CasedePariuriLegale.

Cazinourile din Romania au o istorie tumultoasa avand mult de suferit de-a lungul celor mai bine de 150 de ani de la atestarea primului cazino romanesc. Inspirate din arhitectura vremii, cladirile care gazduiau cazinourile au suferit diverse transformari, schimbandu-si destinatia initiala , aceea de cazino, devenind pe rand, in functie de necesitatile vremurilor: cladiri de expozitii, sali de oaspeti, spitale, teatre sau sali de cinema si, multe dintre ele, sfarsind prin a se degrada continuu ajungand adevarate ruine la un moment dat.

In anul 1906 a luat fiinta Loteria Romana, care practic a pus bazele oficiale ale istoriei cazinourilor si a industriei jocurilor de noroc in Romania. In perioada comunista, Loteria Romana era singura companie care avea dreptul de a organiza concursuri de pariuri sportive si de loto, cazinourile disparand din peisaj pentru o perioada foarte lunga.

Dupa 1989 cand regimul comunist a fost indepartat, timid au reaparut cazinourile in Romania, in special acestea fiind asociate cu hotelurile in cadrul carora activau. Dupa anii 1990, odata cu evolutia internetului au aparut si cazinourile on-line, insa a trebuit sa treaca mult timp pana cand activitatea acestora a fost reglementata de statul roman. In paralel au aparut si dezvoltat multe retele terestre de cazinouri, gratie unor investitii straine.

Reglementarea jocurilor de noroc in Romania

Cum piata jocurilor de noroc din Romania a explodat in aceasta perioada, Guvernul Romaniei si-a propus sa reglementeze dinamica acestui domeniu extrem de activ. Dupa multe bajbaieli si incercari esuate, in anul 2013 s-a infiintat Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) un organ de specialitate din subordinea Guvernului Romaniei care isi propunea sa puna ordine in lumea gri a caselor de pariuri si a cazinourilor terestre si online care activau pe piata romaneasca.

Ca urmare a muncii depuse de acest organism, intr-un timp relativ scurt toate formele de jocuri de noroc au fost reglementate, vorbind aici de pariuri sportive, jocuri de cazino, jocuri de loto, echipamentele de tip slot, terminale de loterie video si alte dispozitive de distractie pe bani, bingo, jocuri de tip cazino online, tombole si orice alte jocuri de noroc cu miza.

Partea grea acum a urmat, ONJN fiind obligata sa licentieze, sa controleze si sa sanctioneze pe toti aceia care activau in aceasta industrie. Asa ca incepand cu 01.07.2016 a fost acordata primele licente de activare pe teritoriul Romaniei pentru doua companii care erau deja prezente pe piata la acel moment. Incet, incet au urmat si multi alti operatori cu nume sa aplice pentru licenta valabila pe o perioada de 10 ani si sa o obtina, intrunind toate cerintele solicitate de statul roman prin intermediul ONJN, asa ca la momentul scrierii acestui articol avem 31 operatori/ case de pariuri legale.

E drept ca au fost si alte multe nume mari care au refuzat sa aplice pentru licenta din diverse motive, unii chiar dand statul in judecata pe diverse spete.

Asa ca pe site-ul ONJN a aparut liste cu companiile care au aplicat pentru licenta si au obtinut-o, dar si o lista mult mai mare a majoritatii companiilor care au interzis sa organizeze jocuri de noroc pe piata din Romania. Desigur ca multe dintre aceste din urma case de pariuri sau de cazinouri inca accepta jucatori din Romania pe siteu-rile lor, insa e bine de stiut ca daca accesati si jucati din Romania pe aceste site-uri sunteti pasibili de o amenda usturatoare. In plus, daca aveti eventuale probleme cu aceste platforme, statul roman nu are cum sa va ajute sa le rezolvati.

Cum stiu daca cazinoul pe care il folosesc este legal in Romania?

In primul rand, pe site-ul operatorului de jocuri de noroc, in josul paginii trebuie sa fie mentionat faptul ca exista o licenta valabila acordata de catre ONJN operatorului , numarul acestei licente precum si perioada de valabilitate a ei.

In plus daca vrei sa fii sigur ca un operator/ casa de pariuri actioneaza legal in baza unei licente acordate de statul roman, poti accesa site-ul oficial al Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) iar la lista operatorilor aprobati cauti numele respectivei platforme. Iar daca compania/site-ul respectiv apare pe aceasta lista esti 100% sigur ca este legal.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

12 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

12 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

12 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

12 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

12 ore ago