Cazul barbatului impuscat in gat la Iasi: atacatorul a fost prins la Chisinau si urmeaza sa fie extradat

news

Alin Alexandru Plop, tanarul care a vrut sa-si omoare rivalul, a fugit in Republica Moldova, insa a fost prins in urma colaborarii politistilor romani cu cei din Republica Moldova, potrivit BZI.

„In cadrul schimbului de informatii dintre politistii Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi si autoritatile judiciare din Republica Moldova, barbatul banuit de comiterea infractiunii de tentativa la omor a fost localizat, depistat si retinut de catre politistii moldoveni pe teritoriul Republicii Moldova.

Fata de acesta, Tribunalul Iasi a emis cererea de dare in urmarire internationala si mandat european de arestare. Barbatul de 31 de ani urmeaza a fi predat/preluat din Republica Moldova, fiind cercetat pentru comiterea infractiunii de tentativa la omor. Schimbul de date cu autoritatile moldovenesti a fost efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul IGPR”, au transmis reprezentantii IPJ Iasi.

In cadrul audierii, suspectul a comunicat unde a fost ascunsa arma dupa comiterea infractiunii. In baza acestei informatii politistii romani au reusit sa o gaseasca sub un podet, in Rediu. Ieri, politistii au ridicat-o pentru expertiza.

Urmeaza sa se stabileasca de unde provine arma si cum a ajuns in posesia lui Plop.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: