Cazul Caracal. Inspectia Judiciara ii vaneaza pe procurorii care au spus adevarul. O noua ancheta este declansata

news

Inspectia Judiciara a anuntat ca s-a sesizat din oficiu si a dispus verificari in legatura cu modul in care au fost respectate dispozitiile procedurale de catre magistratii implicati in instrumentarea cazului de la Caracal.

De asemenea, Inspectia Judiciara verifica circumstantele in care au fost date publicitatii presupuse informatii vizand derularea anchetei penale de catre o asociatie profesionala a magistratilor, precizeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IJ, inspectorii judiciari vor efectua verificari prealabile in aceste cauze pentru a stabili daca exista indicii cu privire la savarsirea vreunei abateri disciplinare.

Citeste si: CCR si PSD au blocat SRI. Alexandra putea fi gasita la timp, anunt al Asociatiei Procurorilor. Filmul evenimentelor

Sambata, Asociatia „Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor” a transmis, intr-un comunicat de presa, cronologia evenimentelor din perioada 24 – 25 iulie, in cazul disparitiei adolescentei din Caracal.

De asemenea, Asociatia spunea ca datele cunoscute de procurori indica faptul ca niciun vecin al suspectului nu a sunat la 112 pentru ca ar fi auzit tipete.

„In cauza au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile si cu privire la care exista o suspiciune ca aveau legatura cu cauza, in conditiile legii, in incercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informatii la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard rosu, un brad, cainii si un autoturism. Localizarea facuta de STS a fost pe o arie de cateva sute de case deoarece atat permite sistemul utilizat de acestia. In cauza nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibila anchetelor penale dupa decizia CCR”, explica Asociatia „Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor”.

Asociatia preciza ca niciun procuror nu le-a interzis politistilor sa intre in locatie, acestia comunicand ca nicio activitate nu se auzea si nu se observa in interiorul curtii sau al casei.

Mai mult despre:

Comentarii: