Cazul Citu. Ciolacu NU cere si demisia lui Badalau, condamnat penal pentru furt. Badalau este vicepresedinte la Curtea de Conturi

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, solicita insistent demisia lui Florin Citu, sustinanand ca un „condamnat penal” nu poate ocupa functii in guvern. In acelasi timp, Niculae Badalau, fost vicepresedinte PSD si condamnat penal pentru furt, isi exercita fara probleme functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi.

„Este (…) evident faptul ca noi avem o lege foarte clara in care nu poti sa fii membru al Guvernului Romaniei atata timp cat ai savarsit o infractiune. In lege nu specifica cand ai savarsit infractiunea – la tinerete sau la batranete. Mai ridicol mi se pare ce fac unii lideri ai Partidului National Liberal care arunca in derizoriu aceasta infractiune. Vreau sa va reamintesc ca suntem pe primul loc in Europa la accidente produse din cauza alcoolului si la decese in randul copiilor ucisi de soferi beti. Declaratiile facute de anumiti lideri ai Partidului National Liberal spun ca este normal sa conduci beat. Dar cel mai grav este ca domnul Citu a savarsit o infractiune, presedintele nu poate sa-l demita, dar presedintele Romaniei poate sa-i ceara demisia. De 48 de ore presedintele Romaniei se face ca nu vede legea si nu cere demisia primului ministru”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Liderul PSD l-a catalogat pe Citu drept „un infractor international, pentru ca savarsit infractiunea in alt stat decat in cel in care are cetatenie” si l-a acuzat pe premier ca „a tainuit o infractiune”.

„Presedintele Romaniei nu cunostea aceste detalii? Presedintele Romaniei desemneaza un prim ministru fara sa aiba toate detaliile? Vechii lideri ai PNL au facut puscarie parca pentru valorile liberale, pentru principii. Citu vrea sa stea pe scaunul Bratienilor pentru ca a facut puscarie pentru ca e betiv?”, a afirmat Marcel Ciolacu.

In acelasi timp, Niculae Badalau ocupa fara nicio problema functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi desi are o condamnare penala pentru furt. Mia mult, Marcel Ciolacu, a tinut sa anunte in iunie 2020 ca-l sustine pe Badalau pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Badalau a schimbat legea in Parlament pentru a putea sa candideze la aceasta functie platita cu 5.000 de euro lunar.

”Eu il voi sustine pe dl Badalau ca parlamentar. E dreptul meu sa il sustin si e dreptul lui de a se inscrie in competitie”, a spus Ciolacu, intrebat ce il recomanda pentru aceasta functie pe Badalau.

In anul 1988, Niculae Badalau a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare la locul de munca. Era subinginer la CAP, de unde a furat patru saci cu grau pe care i-a vandut unui localnic pentru 1200 de lei.

Badalau a fost prins de militie dupa ce, in calitate de subinginer la CAP Malu Spart, a furat patru saci de grau. El a fost condamnat la inchisoare cu executare insa a scapat in urma unei gratieri ordonata de Nicolae Ceausescu.

„In ziua de 13.11.1988, inculpatul Badalau Nicolae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitand de neatentia muncitorilor din cadrul Bazei de receptie Malu Spart care serveau masa de pranz, a sustras 4 saci cu grau, in greutate de 12 duble, dintr-un patul (…), vanzandu-i cu suma de 1.200 lei”, notau procurorii in actul de acuzare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: