„Cazul este inchis”. Dacian Ciolos, o noua decizie in privinta planurilor sale politice

news

Alin Mituta, directorul ONG-ului fondat de Dacian Ciolos, Asociatia Romania 100, anunta ca fostul premier nu are in vedere sa se inscrie in formatiunea lui Nicusor Dan, USR. Acesta ar transmis ca Ciolos nu este „binevenit” in USR.

„Numele lui Dacian Ciolos e vehiculat (din nou) fara voia lui in aceasta afacere in care nu are nimic de-a face. Situatia e foarte clara: USR era una din optiunile de implicare pe care el si echipa lui le luau in considerare, asa cum a declarat si public. In urma discutiilor, presedintele USR a spus foarte clar ca Dacian Ciolos nu este binevenit in partid. Prin urmare, intrarea in USR nu mai este de actualitate si nu mai este luata in calcul. Nu mai suntem in nicio forma de tatonare, asa cum spunea Nicusor Dan, cazul este inchis“, a comentat Alin Mituta la o postare a Victoriei Stoiciu, coordonator programe la Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, pe tema intrarii lui Dacian Ciolos in USR, informeaza Adevarul.

Liderul USR Nicusor Dan a spus, marti, la Adevarul Live, ca negocierile cu Dacian Ciolos pentru intrarea in USR sunt in plina desfasurare. Nicusor Dan spune ca Dacian Ciolos e indecis: trebuie sa aleaga intre dorinta de a fi liderul care uneste dreapta la alegerile din 2020, ceea ce ar presupune sa-si faca propriul partid, sau sa se inscrie intr-un partid de profilul sau- USR- dar care are deja un lider.

Deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru in Guvernul Ciolos, a trimis o scrisoare catre membrii USR in care sugereaza ca Nicusor Dan n-a fost de acord ca Dacian Ciolos sa intre in partid. „Acum doua saptamani Dacian mi-a spus ca are doua optiuni: un partid nou sau o apropiere de USR. Nu vrea sa fragmenteze sustinerea publica pentru reforma. Dacian e un om care se gandeste mult, ardelean cum stiti, dar, decizia odata luata, e ferm. Fiind in perioada de cantarire a optiunilor, am crezut ca venirea lui e sansa ideala pentru a continua etapa urmatoare: marele USR. Am zis sa intreb conducerea USR despre posibilitatea unei apropieri. Am facut-o. Raspunsul a fost complicat, dar in esenta negativ. Nu am inteles nici atunci nici acum resorturile acestei decizii. Las amanuntele acestui raspuns la latitudinea celor care au luat decizia, ii puteti intreba direct“, sustine Ghinea, in scrisoarea publicata de stiripesurse.ro.

„Mi s-a spus explicit: Ciolos e un elefant prea mare pentru USR. O decizie trebuie luata. Daca bagam capul in nisip, elefantul e tot acolo. Si de fapt este exact ce ne trebuie ca sa crestem. Nicusor are nevoie langa el de o echipa puternica. Dacian poate fi in aceasta echipa. Aceasta este una dintre ideile mele poate fixe, ca Nicusor si Dacian sa lucreze impreuna pentru USR si pentru Romania“, mai scrie Cristian Ghinea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: