Cazul George Floyd de la Pitesti. Legistul confirma ca batranul a murit asfixiat, dupa ce politistii s-au urcat pe el

actualitate

Batranul de 63 de ani de la Pitesti care a decedat vineri dupa ce a fost imobilizat brutal de politisti a avut o moarte violenta. Medicul legist care s-a ocupat de caz a confirmat ca barbatul a murit asfixiat si ca a suferit multiple traumatisme.

Analizele de laborator continua si urmeaza sa se stabileasca si daca barbatul suferea si de alte afectiuni. Cert este ca moartea a survenit prin asfixiere. A fost stabilita si o alcolemie mare, dar se cunostea ca batranul consuma alcool in momentul incidentului.

„Moartea fost violenta, barbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale si toracice prin comprimarea partilor moi. Rezultatele in cateva saptamani, nu pot sa exclud existenta unor comorbiditati, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist, potrivit Mediafax.

Procurorul de caz a dezvaluit ca se fac cercetari asupra faptelor si inca nu este vizata o persoana.

Pana acum au fost audiate toate persoanele aflate la fata locului, inclusiv politistii implicati in agresiune, si au fost vizionate imaginile disponibile.

Amintim ca batranul se afla pe terasa unui restaurant din Pitesti in momentul in care personalul i-a cerut sa evacueze zona, pentru ca la bucatarie izbucnise un incendiu. Barbatul a refuzat si angajatii au chemat politia.

In imaginile publicate de presa locala se vede cum intai la fata locului se prezinta doua politiste, cu care barbatul se cearta. Intervin apoi alti trei politisti, unul in tranteste la pamant si alti doi se suie cu genunchiul pe el.

Imaginile au amintit de cazul lui George Floyd, afro-americanul ucis de politistii americani anul trecut tot in urma unei tentative de imobilizare. Moartea barbatului a fost scanteia care a aprins miscarea Black Lives Matter.

Mai mult despre: ,

Comentarii: