Cazurile Coldea si Mazare-Strutinsky, discutate luni de Comisia SRI

news

In cadrul sedintei de luni, membrii Comisiei de control SRI vor discuta despre posibila revenire a lui Florian Coldea la ANI. In cadrul intalnirii se va discuta si despre informatiile potrivit carora DNA a desemnat doua unitati ale SRI ca beneficiari secundari ai interceptarilor, in cadrul dosarului care ii vizeaza pe Radu Mazare si pe Sorin Strutinsky.

„In prima sedinta a Comisiei SRI vom cere Serviciului detaliile acestui subiect, sa vedem cum a fost posibil ca domnul Coldea sa revina ca si conferentiar universitar, la Universitatea Mihai Viteazul. Nu mi se pare normal sa revina, sa predea la Universitate, din moment ce a fost trecut in rezerva”, a declarat deputatul ALDE Marian Cucsa, vicepresedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI. Acesta a mai aratat ca detaliile pe care Comisia le va solicita Serviciului vor privi si posibilitatea ca Florian Coldea sa fie reangajat in Serviciu si sa cumuleze, astfel, pensia cu salariul.

Al doilea subiect este legat de transmiterea de catre DNA la SRI a unor documente privind interceptarile din dosare analizei membrilor comisiei, fiind luata in calcul audierea conducerii SRI, o decizie urmand sa fie luata in cadrul sedintei.

„La inceputul sesiunii parlamentare, in prima sedinta a Comisiei SRI, voi discuta cu colegii din comisie si vom analiza exact situatia si in functie de necesitate, ori vom chema la audieri conducerea Serviciului Roman de informatii, ori vom trimite o solicitare scrisa pe acest subiect”, a precizat Cucsa, pentru Mediafax.

Florian Coldea a cerut sa fie pus in rezerva

Dupa dezvaluirile facute de catre Sebastian Ghita cu privire la relatia de prietenie dintre el, Florian Coldea si familiile celor doi, fostul director adjunct al Serviciului Roman de Informatii a cerut punerea sa in rezerva, desi s-a constatat ca acesta nu incalcase legea. Atunci, Serviciul Roman de Informatii a propus repunerea acestuia in functie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: