CCR a batut in cuie: Plagiatorul Licu a fost numit constitutional in CCR. Stelian Ion: „Licu este catapultat la CCR pentru a prelua stafeta de la Valer Dorneanu, crescut politic in PSD, cu vizite nepotrivite la Moscova si cu pozitionari impotriva dreptului european”

politica

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarile USR cu privire la numirile lui Bogdan Licu si Iulianei Scantei in functiile de judecator la CCR.

USR a sesizat CCR cu privire la hotararea Camerei Deputatilor prin care Bogdan Licu este numit judecator la CCR, pe motiv ca acesta nu indeplineste criteriul constitutional al pregatirii juridice superioare, deoarece dosarul de candidatura nu a continut diploma de licenta.

Bogdan Licu nu a respectat prevederile legale cu privire la documentele necesare a fi depuse in vederea numirii ca judecator la CCR, sustinea USR.

„La randul sau, Camera Deputatilor nu a analizat documentele oficiale care sa ateste indeplinirea de catre candidat a conditiilor de numire, incalcandu-se astfel dispozitiile cuprinse in art. 5 alin. (5) din Legea nr. 47/1992, explica USR.

Potrivit USR, clarificarea situatiei studiilor juridice ale candidatului Bogdan Licu este cu atat mai importanta cu cat au aparut in spatiul public „mari dubii” cu privire la existenta vreunei diplome eliberate pe numele acestuia.

In sesizare se mentiona ca din dosarul de candidatura au lipsit si alte documente, precum cazierul judiciar si declaratia de necolaborare cu Securitatea si cu actualele servicii de informatii. „Nici macar o copie dupa cartea de identitate nu s-a sinchisit candidatul PSD sa furnizeze in dosarul de candidatura”, sustinea USR.

„Totodata, din actele prezentate de candidat – CV si adeverinta privind vechimea in munca – a fost imposibil de analizat, pe parcursul procedurii parlamentare, daca Bogdan Licu indeplineste o alta conditie esentiala pentru un judecator CCR si anume inalta competenta profesionala. Inalta competenta profesionala se dovedeste prin rezultate profesionale de exceptie, materializate in titluri stiintifice, carti si studii publicate, participari la reuniuni stiintifice de inalta tinuta, titluri academice”, mai afirma USR.

Nu in ultimul rand, USR atragea atentia ca au fost incalcate prevederile regulamentare prin votul „la pachet” exprimat in Comisia juridica cu prilejul audierii candidatilor.

USR a depus la Curtea Constitutionala si o sesizare asupra Hotararii Senatului 81/2022 prin care Iuliana Scantei a fost numita judecator la CCR.

Stelian Ion: „De acum inainte vom avea la CCR un judecator plagiator, cu rezultate submediocre la scoala si facultate, dar avand un mare talent de a se face util Sistemului”

„Bogdan Licu a fost numit la Curtea Constitutionala fara sa fie respectate cerintele legale. Este evident ca procedura a fost viciata, cat timp dl Licu nu a depus la dosarul de candidatura toate actele solicitate, in special diploma de studii. Acesta ramane un adevar, indiferent de ce a decis CCR azi.

Fara a avea diploma de studii la dosar, nu am putut analiza in Camera Deputatilor pe baza unor documente oficiale daca procurorul Licu indeplinea 2 dintre conditiile prevazute de Constitutie: pregatire juridica superioara si inalta competenta profesionala.

Cati dintre dumneavoatra nu ati fi fost respinsi la un concurs pentru un loc de munca pentru nedepunerea unui act la dosar? Sau cati nu ati alergat de la medicul de familie la politie pentru a obtine adeverintele necesare?

Procurorului Bogdan Licu nu i se aplica aceste reguli. El este catapultat la CCR pentru a prelua stafeta de la Valer Dorneanu, crescut politic in PSD, cu vizite nepotrivite la Moscova si cu pozitionari impotriva dreptului european.

Inclusiv procedura de vot a fost viciata in Comisia juridica, pentru ca nu am avut posiblitatea de a da voturi diferite pentru candidati, intrucat au fost votati „la pachet”. Daca USR ar fi votat impotriva candidaturii lui Bogdan Licu, ar fi votat automat si impotriva candidaturii judecatorului Cristi Danilet!

Ajutat de actuala componenta a CCR, Bogdan Licu isi va incepe mandatul de judecator cu o noua tinichea: o procedura de numire viciata, care se adauga acuzatiilor de plagiat si de impostura profesionala, bazata pe actele si informatiile aparute in spatiul public. Despre legaturile lui Bogdan Licu cu SRI nu mai are rost sa vorbim de vreme ce am fost asigurati de conducerea acestei institutii ca nu are nicio legatura cu aceasta numire. Acum putem dormi linistiti. Noua ani de acum inainte vom avea la CCR un judecator plagiator, cu rezultate submediocre la scoala si facultate, dar avand un mare talent de a se face util Sistemului”, a scris Ion pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: