CCR: Hotararea Senatului in cazul SOVA este NECONSTITUTIONALA. Tariceanu reactioneaza IRITAT

news

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, ca este neconstitutionala hotararea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

„In urma deliberarilor, CCR, cu majoritate de voturi, a constatat ca Hotararea Senatului nr. 32 din 25 martie prin care Senatul a constatat ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a senatorului Dan Sova, este neconstitutionala, intrucat a fost adoptata in temeiul unor dispozitii legale si regulamentare care contraveneau prevederilor art. 76, alin. 2 din Constitutie”, se arata in minuta CCR, citata de Agerpres.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului.

Intrebat de jurnalisti daca CCR a indicat Senatului si calea de urmat, Zegrean a raspuns: „Nu, nu vom indica nicio cale de urmat pentru ca Senatul stie ce are de facut, nu trebuie sa le spunem noi”

De asemenea, intrebat daca se reia votul dat in cazul Dan Sova, presedintele CCR a raspuns: „V-am spus continutul deciziei, va multumesc”, refuzand sa faca posibile speculatii legate de ce va face Senatul.

La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca se asteapta ca decizia CCR si motivarea ei sa fie publicate in Monitorul Oficial, dupa care documentele vor ajunge la Comisia Juridica a Senatului, care va decide ce trebuie facut.

Presedintele Senatului a refuzat sa se pronunte cu privire la reluarea votului pentru avizarea retinerii si arestarii lui Dan Sova, in ciuda insistentelor jurnalistilor.

„Stiu ca vreti sa fac un comentariu, dar comunicatele de presa nu servesc drept comunicare oficiala. Declaratia presedintelui CCR nu inlocuieste comunicarea oficiala si publicarea in Monitorul Oficial a motivarii (…) Pana atunci nu pot sa va spun nimic”, a declarat Tariceanu.

In 23 aprilie, viceliderul grupului PNL din Senat, Tudor Barbu, a anuntat ca liberalii depun la Curte o contestatie cu privire la hotararea adoptata in cazul Sova. „Sunt foarte multe temeiuri legale, lucruri legate de jurisprudenta CCR, sunt foarte multe pagini de argumente pe care liberalii le-au pus la dispozitia judecatorilor Curtii pentru a sustine un demers firesc, de altfel, acela de contestare a unei hotarari care sfideaza legile si in primul rand Constitutia”, declara atunci Tudor Barbu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: