„CCR il apara cu indarjire pe Ion Iliescu”. Societatea Timisoara, „dezgustata” de decizia CCR privind Institutul Revolutiei Romane

politica

Societatea Timisoara dezaproba decizia Curtii Constitutionale, prin care legea de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane a fost declarata neconstitutionala, considerand ca ”se vadeste, din nou, ca Romania este condusa inca de o mana de oameni, care raspund politic la comenzile date de PSD si Ion Iliescu”.

”Societatea Timisoara a luat act de decizia Curtii Constitutionale din 24 martie 2021, prin care, cu unanimitate de voturi, s-a admis exceptia de neconstitutionalitate formulata de un numar de 33 de senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat si s-a constatat ca Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, sunt neconstitutionale, in ansamblul lor. Societatea Timisoara a constatat in repetate randuri depasirea de catre Curtea Constitutionala a atributiilor sale si transformarea ei, dupa caz, fie in organ legislativ, fie in organ executiv. Ceea ce se intampla astazi este, insa, trist si hilar in acelasi timp. Se vadeste, din nou, ca Romania este condusa inca de o mana de oameni, care raspund politic la comenzile date de PSD si Ion Iliescu”, transmit reprezentantii Societatii Timisoara intr-un comunicat.

Convinsi ca Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 va disparea, pentru ca ”asa este moral sa se intample”, ei considera ca ”problema extrem de grava este comportamentul discretionar al Curtii Constitutionale, care il apara cu indarjire pe Ion Iliescu”.

”Societatea Timisoara isi exprima revolta si dezgustul fata de modul in care Curtea Constitutionala sfideaza ordinea de drept din Romania. Aceasta institutie batjocoreste memoria victimelor Revolutiei din 1989, a celor cazuti dupa 22 decembrie, ucisi in urma diversiunii menite sa il mentina la putere pe chiar presedintele acestui institut, cu complicitatea intregii structuri care il gireaza”, conchid reprezentantii asociatiei.

Curtea Constitutionala a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, sesizarile PSD privind legea care aproba ordonanta de urgenta a Guvernului 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, infintat in 2004, in ultimul mandat al lui Ion Iliescu la Cotroceni, Iliescu fiind cel care a semnat pentru numirea forului de conducere al institutului si fiind ales apoi presedinte al acestuia.

Mai mult despre: ,

Comentarii: