politica

CCR l-a scapat de puscarie si pe baronul Adrian Duicu. Interceptarile SRI din dosar au fost anulate

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu,  a fost condamnat, miercuri, la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru infractiuni de coruptie. Judecatoarea a scos din dosar interceptarile facute cu ajutorul SRI.

Magistratii au respins apelurile facute de procurorii DNA si mai multi inculpati condamnati in acest caz si au mentinut sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti.

In acest caz, pe 20 decembrie 2017, fostul sef al CJ Mehedinti a fost gasit vinovat pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In schimb, Adrian Duicu a fost achitat pentru celelalte fapte de care a fost acuzat de DNA, respectiv trafic de influenta, cumparare de influenta, folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite si dare de mita.

Sentinta Curtii de Apel Bucuresti mai stabileste si ca Adrian Duicu trebuie sa presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii in cadrul Primariei Orsova.

DNA l-a acuzat pe Duicu ca si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti.

In acelasi dosar penal au mai fost trimisi in fata instantei si Constantin Stefan Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, Elisabeta Zenovia Rolea, fost presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, Grigorita Feraru, fost consilier principal in cadrul CJAS, Doina Boruga, fost manager al Spitalului Judetean de Urgenta Mehedinti, Daniela Delia Popescu, fost director executiv in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti, Valentina Draghia, administrator al unei societati comerciale, Cristian Damian Stanoiu, avocat in Baroului Mehedinti la data faptelor, si Andrei Dan Badin, realizator TV.

Magistratii au decis condamnarea Doinei Boruga la 1 an de inchisoare cu suspendare si a Danielei Delia Popescu la 8 luni de inchisoare cu suspendare.

Restul inculpatilor au fost achitati.

Judecatorul Viorica Constiniu de la Curtea de Apel Bucuresti a decis, in faza de Camera Preliminara, eliminarea a 7 CD-uri cu interceptari din dosar si chiar eliminarea cu totul a stenogramelor de pe cele 7 CD-uri, acestea nemaiputand fi avute in vedere ca probe. informeaza ziare.com.

In stenogramele din dosar era mentionat si numele premierului Victor Ponta, care, din cauza interceptarilor, a decis sa se mute cu biroul in sediul Ministerului Apararii.

Decizia de eliminare a fost confirmata la Inalta Curte.

Duicu este in acest moment membru al Pro Romania.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: adrian duicu

Recent Posts

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

53 de minute ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

3 ore ago

Facebook si Instagram sunt vizate de inca doua investigatii in baza Legii UE privind serviciile digitale: „Dorim sa protejam sanatatea mentala si fizica a tinerilor”

Facebook si Instagram fac obiectul a inca doua investigatii in temeiul Legii privind serviciile digitale…

57 de minute ago

Fortele ucrainene au impiedicat blindatele Rusiei sa intre in zona urbana din Vovceansk (Harkov)- Statul Major General

Fortele de aparare ucrainene au dejucat planurile Rusiei de a intra in zona urbana a…

58 de minute ago