politica

CCR le-a dat aripi borfasilor. PSD vrea comisie parlamentara de ancheta a „condamnarii politice” a lui Liviu Dragnea

Deputatul PSD Catalin Radulescu solicita infiintarea unei comisii de ancheta a Parlamentului care sa ancheteze „condamnarea politica a lui Liviu Dragnea”. Solicitarea a fost facuta la scrut timp dupa decizia CCR privind completurile de trei judecatori ai ICCJ.

„Astazi CCR a admis conflictul constitutional si a decis ca a existat un conflict constitutional intre parlament si ICCJ, privind constituirea ilegala a completurilor specializate de 3 judecatori. De cand asteptam si eu si toti oamenii nevinovati aceasta decizie si cate presiuni au fost facute, ca decizia CCR sa nu se dea, fiind amanata de 4 ori !

Cine au fost cei care au facut presiuni asupra judecatorilor CCR? Cine a stat in spatele condamnarii politice a presedintelui Liviu Dragnea? A fost Iohannis, au fost oameni din servicii, au fost oare unii ambasadori, au fost servicii externe sau lideri europeni, sau chiar unii din partidul nostru? Pentru gravitatea acestei marturii facute de fostul judecator Petre Lazaroiu, cer public constituirea unei comisii de ancheta in Parlamentul Romaniei, care sa elucideze cine a facut presiuni asupra judecatorilor CCR ca sa nu judece si sa amane de 4 ori, decizia asupra conflictului constitutional ,determinat de ilegalitatea constituirii completurilor de 3 judecatori si daca aceste presiuni si acest noncombat, al unor judecatori CCR ,au determinat condamnarea politica a presedintelui Liviu Dragnea!”, a scris Radulescu pe Facebook.

Fostul judecator CCR Petre Lazaroiu a declarat, miercuri, la Antena 3, dupa decizia CCR care arunca in aer sentintele compelturilor de trei judecatori, ca sentinta in cazul Liviu Dragnea a fost „una politica”.

”Am fost judecator raportor la inceputul lui aprilie, nu am apucat sa ma prnunt. Pot sa va spun, in principiu, sunt convins, desi nu am vazut solutia, colegii vor spune in dispozitiv ca procesele vor fi rejudecate daca nu sunt defintive, am mai spus asta.

Despre dosarul lui Dragnea, daca, sunt decizii defintivie, in principiu nu se poate, dar dosarul lui Dragnea e atipic, a ridicat o exceptie legat de completul de 3, i-a fost respinsa, ca urmare a respingerii ca facut sesizare de neconstitutionalitate, ICCJ s-a grabit sa judece si eu zic ca ei ar fi trebuit sa astepte decizia Curtii Constitutionale.

Liviu Dragnea are motive de revizurire si de contestatie in anulare, nu sunt penalist. Eu nu cred ca tinta a fost bagarea lui Dragnea in puscarie, ci disparitia de pe scena politica.

Cu siguranta decizia in dosarul lui Liviu Dragnea a fost una politica!

Aici este vorba despre ceva simplu: am intrebat-o pe doamna Tarcea daca respectiva lege mai este respectata. Ea ne-a spus ca respectiva lege nu produce efecte negative. Eu am intrebat daca ICCJ mai aplica legea sau nu.

A lasa ICCJ sa hotarasca in locul Parlamentului este deja prea mult.

Foarte multi colegi ai nostri nu au suportat presiunea si au decis sa dea amanare. Exact cum va spun! In momentul in care 3, apoi 4 judecatori spun ca ei nu mai doresc sa judece, atunci s-a ajuns la concluzia ca nu se mai poate judeca.

Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru ca ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problema, ca ies din complet, dar pe viitor voi veti avea o mare problema.

Ni s-a tot spus ca este mai bine sa o lasam asa, sa mai asteptam. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru ca au avut un argument forte: de ce mereu arunca la noi in curte scandalurile politice? Eu i-am inteles”, a declarat Petre Lazaroiu la Antena 3.

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe tema constituirii completurilor de trei judecatori. Astfel, CCR a decis ca aceste completuri au fost nelegal constituite, printre care si cel care l-a condamnat initial pe Dragnea. Sesizarea a fost facuta de Florin Iordache.

Decizia de admitere a fost luata cu 5 voturi „pentru” si 4 „impotriva”. Cauzele care nu au sentinte definitive pana la 1 ianuarie 2019 ar putea fi rejudecate de completurile de 5.

Mesajul integral al lui Catalin Radulescu, redat asa cum a fost postat:

Este cutremur in justitie ! Fostul judecator al CCR , Petre Lazaroiu , a marturisit in urma cu 5 minute la Antena 3, ca s-au facut presiuni asupra judecatorilor CCR ,ca sa nu judece conflictul constitutional , in legatura cu ilegalitatea constituirii completurilor specializate de 3 judecatori care au judecat fapte de coruptie , pentru ca Liviu Dragnea sa dispara din viata politica si sa intre in puscarie . Aceasta marturie este de o gravitate fara margini , si arata clar ca anumiti judecatori CCR nu s-au prezentat la sedinta intentionat , decizia Curtii fiind amanata de 4 ori . Adica , presiunea a fost , pentru ca decizia CCR sa se ia dupa ce ICCJ il va condamna pe Liviu Dragnea . Incredibil !

Deci , iata ca ceea ce a spus Codrin Stefanescu la congresul Psd e adevarat , fostul judecator CCR confirma cu subiect si predicat ca pe de-o parte Liviu Dragnea a fost condamnat politic , fiind un detinut politic , iar pe de alta parte , sute de oameni au fost condamnati de completuri de 3 judecatori ilegal constituite , fiind nevinovati . Doamne Dumnezeule mare ! Astazi CCR a admis conflictul constitutional si a decis ca a existat un conflict constitutional intre parlament si ICCJ , privind constituirea ilegala a completurilor specializate de 3 judecatori . De cand asteptam si eu si toti oamenii nevinovati aceasta decizie si cate presiuni au fost facute ,ca decizia CCR sa nu se dea ,fiind amanata de 4 ori !

Cine au fost cei care au facut presiuni asupra judecatorilor CCR ? Cine a stat in spatele condamnarii politice a presedintelui Liviu Dragnea ? A fost Iohanis , au fost oameni din servicii , au fost oare unii ambasadori , au fost servicii externe sau lideri europeni , sau chiar unii din partidul nostru ? Pentru gravitatea acestei marturii facute de fostul judecator Petre Lazaroiu , cer public constituirea unei comisii de ancheta in Parlamentul Romaniei , care sa elucideze , cine a facut presiuni asupra judecatorilor CCR, ca sa nu judece si sa amane de 4 ori ,decizia asupra conflictului constitutional ,determinat de ilegalitatea constituirii completurilor de 3 judecatori si daca aceste presiuni si acest noncombat ,al unor judecatori CCR ,au determinat condamnarea politica a presedintelui Liviu Dragnea !

In acelasi timp , in urma acestei decizii obligatorii ,a CCR , Parlamentul sau guvernul trebuie urgent sa gaseasca ,solutia repunerii in termen a proceselor in care au fost judecati si condamnati oameni , de catre aceste completuri ilegal constituite , pentru ca acesti justitiabili care se considera nevinovati sa poata beneficia de rejudecarea proceselor lor de alte completuri de 3 judecatori, care sa fie legal constituite . Ce zi ! Il felicit personal pe Florin Iordache , pentru abnegatia cu care s-a luptat, pentru a dovedi ilegalitatea constituirii completurilor specializate de 3 judecatori .

Lupta noastra ,de 5 ani de zile , impotriva abuzurilor nu a fost in zadar , astazi am castigat o prima batalie importanta , in razboiul cu hidra oribila care a declansat abuzurile abominabile in justitie si pentru a obtine dreptatea pana la capat . Maine este o alta zi la fel de importanta .

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

24 de minute ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

20 de minute ago

Serviciile secrete din Cehia au demascat o retea finantata de Moscova, care descuraja tarile UE sa sprijine Ucraina

Serviciile de informatii cehe au demascat o retea finantata de Moscova care raspandea propaganda rusa…

O oră ago

Gheata polara se topeste si schimba rotatia Pamantului: „Timpul insusi va fi afectat”

Intr-o zi, in urmatorii doi ani, toti locuitorii lumii vor pierde o secunda din timpul…

25 de minute ago

Vanzarile de medicamente antidepresive au atins in Rusia un nivel record in primele luni ale anului 2024, pe fondul razboiului din Ucraina

Vanzarile de antidepresive in farmaciile din Rusia au atins un maxim al ultimilor cinci ani…

59 de minute ago