„CCR nu mai apara Constitutia, acum este a PSD. Presedintele a fost transformat intr-un notar”. Opozitia arata in ce se transforma de acum Romania

politica

Curtea Constitutionala a Romaniei nu mai este a tarii, ci a Partidului Social Democrat, prin decizia referioare la obligatia presedintelui de a accepta revocarea sefei DNA, considera presedintele USR, deputatul Dan Barna.

Prin aceasta decizie, spune Barna, Romania este confiscata, iar presedintele este transformat intr-un notar. ”Curtea Constitutionala nu mai e a Romaniei, e a PSD. CCR nu mai apara Constitutia, ci o rescrie potrivit intereselor unor penali care vor – cu pretul distrugerii independentei justitiei – sa scape de raspundere pentru furturile si abuzurile lor. Interesul Romaniei este sa aiba o justitie independenta, cu magistrati impartiali si profesionisti, nu subordonati politicienilor, oricare ar fi acestia. Or, decizia CCR care da dreptate Guvernului va avea acest efect: subordonarea procurorilor partidului care detine guvernarea. O traduce astfel chiar Tudorel Toader, inaintea aparitiei motivarii”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Potrivit liderului USR, ”ordinea constitutionala este modificata fara niciun drept de institutia care ar trebui sa o pazeasca.”

Dan Barna il acuza pe liderul PSD Liviu Dragnea ca doreste scoaterea Romaniei in afara Uniunii Europene. „Ce s-a intamplat astazi este inca o dovada ca Liviu Dragnea, Tudorel Toader si ceilalti acoliti vor cu orice pret sa ne scoata afara din Uniunea Europeana. Sa nu uitam, totusi, ca scoaterea de sub control politic a numirilor de procurori s-a numarat printre conditiile esentiale pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Astazi, ne-au mai apropiat cu cativa kilometri de granita de est a democratiilor europene. Pentru ca CCR sa nu mai abuzeze de putere, in favoarea unui partid politic sau a unei gasti la putere, USR a initiat un proiect de lege care depolitizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei, respins de odioasa majoritate PSD-ALDE”, a conchis Dan Barna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Comentarii: