„CCR, o gaura fetida care intoxica societatea”. Fost consilier prezidential, proiect privind asanarea CCR

politica

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, solicita schimbarea „rapida a algoritmului de numire a judecatorilor la CCR si impozitarea cu 90% a pensiilor impostorilor” dupa ce acestia au decis sa admita sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor in privinta protocoalelor cu SRI.

„Nu mai are rost sa comentez hotararile luate de niste mafioti cu pensii mari si imunitate la faradelege, autoproclamati judecatori supremi in stat. Deciziile lor sunt previzibile, ticalosiile la vedere, papusarul a iesit de mult de dupa perdea.

O spun insa iarasi: prefer sa nu merg la vot daca niciun partid nu va propune explicit in campanie schimbarea rapida a algoritmului de numire a judecatorilor la CCR si impozitarea cu 90% a pensiilor impostorilor. Sunt masuri igienice, de vidanjare a unei gauri fetide care intoxica societatea”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis, miercuri, sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor referitoare la existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public, pe de o parte, si Parlament, Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti, pe de alta parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 si 2016.

Curtea Constitutionala a Romaniei anunta ca parchetele si instantele judecatoresti sunt cele care vor stabili daca s-a incalcat legea prin depasirea competentelor, in cazul dosarelor care au la baza acte efectuate in baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public si SRI.

„Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti, precum si Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si unitatile subordonate vor verifica in cauzele pendinte, in ce masura s-a produs o incalcare a dispozitiilor referitoare la competenta materiala si dupa calitatea persoanei a organului de urmarire penala, si vor dispune masurile legale corespunzatoare”, se arata in comunicatul CCR.

Este vorba, asadar, despre cauzele aflate in curs de solutionare, asupra carora nu s-a luat o decizie definitiva.

„Admite sesizarea si constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public-Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlamentul Romaniei, pe de-o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti, pe de alta parte, generat de incheierea intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii a Protocolului nr. 00750 din 4 februarie 2009, precum si de exercitare, in mod necorespunzator, a controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii.

Admite sesizarea si constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii a Protocolului nr. 09472 din 8 decembrie 2016, doar cu privire la dispozitiile art. 6 alin (1), art & alin (1) si art, 9, precum si de exercitarea, in mod necorespunzator, a controlului parlamentar asupra activitatii SRI”, se mai arata in comunicatul CCR.

Decizia judecatorilor Curtii vine dupa ce acestia au amanat in mai multe randuri pronuntarea asupra acestui conflict cu care au fost sesizati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: