CCR, o noua decizie in favoarea grupului infractional PSD. Sesizarea liberalilor privind aranjamentul Dragnea-Iordache a fost respinsa

politica

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins luni sesizarea PNL privind prevederile din Regulamentul Camerei Deputatilor referitoare la delegarea atributiilor presedintelui acestui for catre vicepresedinti, au declarat oficiali CCR.

Curtea a amanat in mai multe randuri pronuntarea asupra obiectiei de neconstitutionalitate formulata de liberali.

Pe 11 aprilie, prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a facut un apel catre CCR de a suspenda procedura de judecata a cererii depuse de Florin Iordache in legatura cu un eventual conflict intre Parlament si ICCJ, care vizeaza completurile de 3 judecatori, pana la solutionarea sesizarii PNL privind neconstitutionalitatea art. 35 alin. (1)-(3) din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Florin Iordache a sesizat, la sfarsitul lunii martie, Curtea Constitutionala asupra unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, pe tema completelor specializate.

Conflictul juridic a fost sesizat de Florin Iordache pe marginea articolului 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 care prevede ca: „Pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in prezenta lege, se constituie complete specializate”. Actiunea a fost facuta de vicepresedintele Camerei Deputatilor, in perioada 16-24 martie, cand acestuia i-au fost delegate atributiile de catre presedintele Camerei Liviu Dragnea din cauza unor probleme la spate care au necesitat internarea liderului PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: