CCR – protocoale secrete. Dragnea se bucura degeaba de decizia CCR, nu scapa de dosarele penale

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri pentru Mediafax, ca decizia CCR privind sesizarea pe conflictul Parlament-Ministerul Public privind protocoalele cu SRI nu ii aduce lui Liviu Dragnea ”ceea ce-si dorea, adica anularea tuturor dosarelor”.

”Aceasta decizie in mod clar nu aduce PSD-ului si lui Liviu Dragnea , ceea ce-si doreau in sensul in care ei ar fi vrut anularea tuturor dosarelor. Faptul ca ramane in continuare o decizie a instantelor, da posibilitatea magistratilor sa analizeze si materialul probatoriu din fiecare caz in parte si sa pronunte hotararile in cunostinta, ceea ce nu este o decizie prin care PSD sa-si poata argumenta mai departe atacul la Justitie si toata aceasta retorica”, a declarat Dan Barna.

CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputatilor referitoare la existenta unui conflict intre Parlament si Ministerul Public care prevede, printre altele, ca efectele protocoalelor continua sa se produca, chiar si dupa denuntarea lor.

Curtea Constitutionala a Romaniei a anuntat ca parchetele si instantele judecatoresti sunt cele care vor stabili daca s-a incalcat legea prin depasirea competentelor, in cazul dosarelor care au la baza acte efectuate in baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public si SRI.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: