Ce a invatat din istoria Romaniei o OLIMPICA de 10: „Doresc sa raman acasa, in Romania”

life

Oradeanca Ioana Cotrau, eleva in clasa a XI-a a Colegiul National „Mihai Eminescu” din Oradea, a reusit sa obtina primul loc la Olimpiada Nationala de Istorie, lucrarea sa fiind notata cu 10 de catre doua comisii care au evaluat-o.

“Performanta la Olimpiada nu reprezinta doar recunoasterea meritelor mele de catre institutii de cultura romanesti sau facultati de prestigiu din tara, ci si ocazia de a descoperi din propria initiativa lucruri noi, de a aprofunda si a-mi largi cunostintele”, a declarat Ioana Cotrau pentru Adevarul.

Desi este doar in clasa a XI-a, Ioana stie ce facultate vrea sa urmeze. Isi doreste sa studieze cursurile Facultatii de Drept fie din Cluj, fie din Bucuresti. Este un domeniu de care este atrasa si crede ca este important pentru un tanar sa urmeze ceea ce ii place ca sa poata excela.

“Imi doresc foarte mult sa raman acasa, adica in Romania si sa fac ce stiu eu mai bine aici. In acest sens, am fost placut surprinsa de unul din comentariile unei persoane care auzise de performanta mea : ‘Sper sa nu emigrezi !’. Ca profesie, imi e greu sa ma decid acum. Oscilez inca intre magistrat, adica procuror sau judecator si avocat. Cu siguranta, pe parcurs voi alege una dintre cele trei”, a mai spus eleva.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: