Ce a provocat prabusirea elicopterului, primele ipoteze: „Balizele de pe cladirile inalte nu functioneaza din cauza intreruperii energiei electrice”

externe

Au aparut primele ipoteze legate de cauzele prabusirii elicopterului ucrainean langa Kiev, care a provocat moartea a 18 persoane, printre care se aflau si ministrul de Interne, Denis Monastirski (42 de ani), prim-adjunctul sau Evgheni Ienin (42 de ani).

Politia ucraineana a anuntat ca este posibil ca accidentul sa fi fost cauzat de conditiile meteo (ceata groasa) si de o greseala a pilotului. La acestea s-a adaugat zborul la altitudine joasa.

De asemenea, conditiile specifice de razboi sunt enumerate printre cauze: „Exista un sistem special care asigura ca apararea aeriana a Ukrainei nu trage in avioanele ucrainene. Prabusirea se datoreaza cetii si balizelor de pe cladirile inalte care nu functioneaza din cauza intreruperii energiei electrice (cauzata de bombardamentele Rusiei asupra centralelor electrice din Ukraina)”.

Elicopterul s-a prabusit la Brovari, un oras cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev. 18 persoane au fost ucise, inclusiv ministrul ucrainean de Interne. Ministrul se afla impreuna cu alte opt persoane in elicopter.

Ministrul de Interne era un membru proeminent al cabinetului presedintelui Volodimir Zelenski si a jucat un rol cheie in informarea publicului cu privire la victimele cauzate de loviturile cu rachete rusesti de la invadarea Ucrainei in februarie 2022.

Seful politiei nationale, Ihor Klimenko, a scris pe Facebook ca elicopterul apartinea serviciului de urgenta de stat al Ucrainei.

Monastirski este cea mai importanta victima ucraineana de la inceputul razboiului cu Rusia, dar nu exista niciun indiciu ca prabusirea a fost mai mult decat un accident.

Adjunctul sefului biroului prezidential al Ucrainei, Kirilo Timosenko, a declarat ca ministrul se indrepta spre un „punct fierbinte” al razboiului cand elicopterul sau s-a prabusit.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: