Ce a ramas in urma mafiei PSD din Constanta. Peste 100.000 de dosare legate de terenuri, lasate sa putrezeasca

politica

Primarul Constantei, Vergil Chitac (PNL), a dat publicitatii o fotografie in care peste 100.000 de dosare ale primariei zac aruncate de-a valma intr-un depozit, prada decompunerii. „Oare a incercat cineva sa stearga urmele celor 20 de ani de administratie rosie?”, intreaba Chitac.

„Oare a incercat cineva sa stearga urmele celor 20 de ani de administratie rosie?

Priviti ce scrie in raportul referitor la situatia documentelor Primariei aruncate intr-un depozit al companiei de transport de catre fosta administratie: ‘Avand in vedere importanta si implicatiile ce decurg din documentele elaborate de Directia patrimoniu si cadastru, aceasta lipsa de control si evidenta a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de pastrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanta prin distrugerea unor informatii cu privire la dreptul de folosinta, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate in domeniul public si privat al UAT Constanta’.

Daca colegii mei, consilierii locali Mihai Ochiulet si Teodor Popa, nu gaseau din pura intamplare documentele din imagine, adica peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete si 124 cutii, azi ele ar fi fost irevocabil si definitiv pierdute prin topire.

Cea mai mare parte din documente proveneau de la Directia Patrimoniu si Cadastru din cadrul primariei. Ati ghicit, aveau legatura cu terenuri… Din 823 bibliorafturi provenite de la aceasta directie, cu privire la 746 s-au dispus masuri de reintroducere in fondul arhivistic activ. Altfel spus, aceste documente nu indeplineau conditiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar sa fie pastrate permanent”, a scris Chitac pe Facebook.

Incepand cu anul 2000, primar al Constantei a fost actualul puscarias Radu Mazare. La alegerile din 2004, 2008 si 2012, Mazare a fost ales primar cu sustinerea PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: