„Ce am incercat eu cu Liviu Dragnea?”. Serban Nicolae nu-l mai cunoaste pe Dragnea si se rafuieste cu jurnalistii

politica

Jurnalista Oana Dimofte anunta ca a primit un mesaj privat de la senatorul PSD Serban Nicolae in care o cearta pentru ca a indraznit sa-i critice legea prin care profesorii devin „supracetateni”.

„Luati-ma cu binisorul, ca azi primul lucru pe care l-am citit a fost un mesaj privat de la Serban Nicolae. In care, evident, zice ca n-am inteles nimic din proiectul lui senzational. Si, la final, ma intreaba ‘totusi, ce am incercat eu cu Liviu Dragnea?'”, anunta Dimofte pe Facebook.

Cum l-a deranjat jurnalista pe senatorul PSD? A scris anterior ca „domnul Serban Nicolae a incercat sa il faca supracetatean pe Liviu Dragnea”. „Cum asta nu i-a iesit, a trecut la profesori. Legea asta nu trebuie promulgata. Si cineva trebuie sa o conteste urgent la CCR”, a solicitat jurnalista.

„Daca legea asta ramane asa, un profesor poate acuza oricand un copil sau un parinte de orice. De absolut orice. Iar acuzatia profesorului va fi considerata veridica, in timp ce copilul sau parintele vor avea o singura optiune: sa demonstreze ca NU au facut ceea ce li se imputa. Ceea ce, in majoritatea cazurilor, este imposibil.
In orice stat de drept, prezumtia de nevinovatie face parte din drepturile fundamentale ale omului.

Copilul este si el om. La fel si parintele. Daca treceti cu vederea legea asta si ii lasati sitting ducks fata de abuzuri, daca ii lasati sa fie sub-cetateni in raport cu profesorii, macar incercati sa va abtineti de la a mai pronunta cuvintele ‘educatie’ si ‘stat de drept’. Vreodata”, a explicat Dimofte.

Senatul a votat, luni seara, in calitate de Camera decizionala, Legea privind investirea personalului didactic de predare, de conducere, de indrumare si de control cu exercitiul autoritatii publice pe timpul si in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu. Proiectul a fost initiat de parlamentarul PSD Serban Nicolae.

Daca va fi promulgata de presedintele Romaniei, legea va oferi cadrelor didactice un statut special, inclusiv in ceea ce priveste reclamatiile pe care le depun, atunci cand au diverse nemultumiri. Astfel, la articolului 4, actul normativ prevede ca “in cursul procedurii legale aplicabile, faptele sesizate, in scris, de personalul didactic, de conducere, de indrumare si control, in exercitarea atributiilor specifice functiei, se bucura de prezumtie relativa de veridicitate, pana la proba contrara.”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: