„Ce-ati facut voi, ba, la Revolutie?”. Tineri injurati de directorul MNAR pentru ca au afisat numele eroilor din Decembrie 1989 e gardul muzeului

news

Directorul Muzeului National de Arta al Romaniei, Liviu Constantinescu, s-a rastit la tanarul care a afisat peste o mie de coli cu numele eorilor din 1989 pe gardul muzeului, dupa care i-a cerut sa dea jos foile.

„Liviu Constantinescu – director interimar la Muzeul National de Arta l-a somat pe Raduna Marian sa dea jos de pe gardul Palatului Regal numele celor 1116 victime de la Revolutia din 1989 spunand (citez): ‘N-aveti niciun drept sa puneti numele eroilor pe curtea mea! Ce-ati facut voi ba la Revolutie? Eu am fost acolo! Voua v-ar placea sa agate cineva ceva pe curtea voastra?'”, a anuntat Angi Serban, o cunoscuta protestatara din Piata Victoriei, pe Facebook.

Marian Raduna, si el un protestatar foarte activ, a detaliat ce s-a intamplat.

„Din pacate toate numele Eroilor au fost date jos de catre angajatii MNAR la solicitarea domnului Liviu Constantinescu.

Am sunat la MNAR si mi s-a tinut o lectie de ‘educatie’ de catre domnul Constantinescu, om care pretinde ca a fost la Revolutie…

Colile au fost indepartate de teama unor amenzi venite de la autoritati, autoritati care au fost notificate si rugate sa ne anunte cand vor sa indeparteze colile, pentru ca venin noi si le ridicam.

Colile au fost ‘lasate’ in aceasta perioada pentru ca normal era sa le dea jos a doua zi, pe motiv ca nu poti afisa pe ‘casa cuiva’.

MNAR este al Romanilor domnule Constantinescu, nu pe persoana fizica, chit ca esti Director General Interimar”, a scris Raduna pe Facebook.

Colile au fost afisate pe gardul MNAR in seara de 22 decembrie, la finalul unui mars portnit din Piata Victoriei la care au participat peste 3.000 de oameni.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: