Ce crede Klaus Iohannis despre candidatura lui Rares Bogdan. Anuntul liderului PNL, Ludovic Orban

politica

Biroul Politic National a validat, joi, lista cu candidatii pentru alegerile europarlamentare. Lista este deschisa de realizatorul TV Rares Bogdan.

“Ii multumesc presedintelui Ludovic Orban pentru propunerea pe care mi-a facut-o si pentru rabdarea si ratiunea strategica pe care a abordat-o. Cuvantul decisiv in decizia mea l-a avut o doamna pe care o salut. Stiu ca se uita la noi iar din ceruri se uita sotul ei. Ultimul telefon dat inainte de a lua decizia si de a o face publica a fost cu sotia fostului presedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus”, a spus Rares Bogdan.

Acesta a anuntat ca paraseste presa, unde a ajuns “in topul jurnalistilor din Romania ca incredere”, si ca ii va reprezenta pe cei care nu vor ca ”PSD sa acapareze Romania”.

“Nu putem abandona Romania in bratele PSD. Am facut tot ce mi-a stat in putinta de la masuta mea in studio. Nu-i abandonez nici pe telespectatori, nici pe romani, nici pe ascultaroi, nici pe cititori. Ii voi reprezenta. Nu cer nimic de la PNL. Am venit sa aduc un plus si ei sa evalueze pe data de 26 mai daca au facut un lucru bun sau nu. Toti militantii, membrii, activistii, simpatizantii PNL trebuie sa stie ca este pentru prima data in istoria ultimilor 29 de ani de la Revolutie incoace cand PNL poate ocupa primul loc in seara zilei de 26 mai. Totul este ca fiecare dintre membrii partidului sa inteleaga acest lucru impreuna cu oamenii care nu doresc ca Romania sa nu fie acaparata total de caracatita lui Liviu Dragnea si a celor din PSD”, a spus acesta.

Totodata, el a mai spus ca decizia de a candida a fost cea mai grea din viata sa.

“Vreau sa le multumesc colegilor mei din mass media si sa-i asigur ca voi ramane acelasi si ma voi bate pentru libertatea presei, pentru libertatea cuvantului. (…) Eu parasesc presa cu durere. A fost cea mai grea decizie a mea din aceasta viata. Bunul Dumnezeu mi-a dat totul in presa, pornind de la presa locala, la regionala si apoi in topul jurnalistilor din Romania ca incredere”, a afirmat Rares Bogdan.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, ca are consultari periodice cu presedintele Klaus Iohannis si ca e ”convins ca acesta priveste cu ochi buni” candidatura lui Rares Bogdan din partea PNL la alegerile pentru Parlamentul European.

„Am consultari perioadice cu domnul presedinte pe teme care sunt importante, pe teme care afecteaza viata cetatenilor si de regula ne coordonam in pozitiile pe care le exprimam. Sunt convins ca presedintele priveste cu ochi buni o astfel de candidatura”, a declarat Ludovic Orban, intrebat daca s-a consultat cu Klaus Iohannis in privinta candidaturii lui Rares Bogdan la alegerile europarlamentare.

Liderul PNL a afirmat ca Rares Bogdan are profil de luptator impotriva abuzurilor.

„Un partid este intr-un proces continuu de atragere de valori din societate, de atragere de lideri care apara aceleasi principiii si valori. Rares Bogdan este un om foarte bine cunoscut, este un profil de luptator impotriva abuzurilor, sistemului de putere construit de majoritatea PSD-ALDE, este un om care isi iubeste tara si se va bate cu toata forta pentru a promova interesele Romaniei in lume”, a adaugat Orban.

Lista cu candidatii eligibili, validati in Biroul Politic National al PNL este urmatoarea:

1. Rares Bogdan, jurnalist Realitatea TV
2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
3. Siegfried Muresan, europarlamentar
4. Daniel Buda, europarlamentar
5. Adina Valean, europarlamentar
6. Vasile Blaga, fost co-presedinte PNL, fost presedinte PDL
7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
8. Gheorghe Falca, primar Arad
9. Cristian Busoi, europarlamentar
10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar
11. Vlad Nistor
12. Mihai Turcanu, europarlamentar

Mai mult despre: ,

Comentarii: