„Ce credeti ca face ‘viteazul’ ministru al justitiei?”. Ludovic Orban il face de ras pe Tudorel Toader: „Nu vrea sa apara in postura de las”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, detaliaza modul in care PSD si ALDE si-au dat mana pentru a-l salva pe Tudorel Toader de la a da explicatii in fata Parlamentului in privinta concluziilor catastrofale pentru putere din raportul GRECO.

„Luni, 23 aprilie, la solicitarea PNL, Comitetul liderilor din Senat a decis convocarea lui Tudorel Toader, ministrul Justitiei, la ora Guvernului, pe data de 3 mai, pentru a prezenta modul in care ministerul intentioneaza sa actioneze in urma raportului GRECO.

Astazi, la reuniunea aceluiasi Comitet al liderilor, la solicitarea liderului grupului PSD, Serban Nicolae, care a fost sprijinit de liderul grupului ALDE si de liderul grupului UDMR, s- a decis amanarea pentru data de 9 mai a audierii lui Tudorel Toader. Liderul PNL a protestat fata de aceasta tergiversare, a solicitat mentinerea datei initiale de 3 mai si a votat impotriva propunerii PSD- ALDE- UDMR. In urma acestei decizii, presedintele Senatului i-a trimis o scrisoare premierului Dancila in care anunta convocarea ministrului justitiei la Ora Guvernului la Senat in data de 9 mai.

La declaratia de presa de astazi am solicitat demisia ministrului justitiei pentru o serie de motive, printre care si neprezentarea in fata Parlamentului.

Ce credeti ca face ‘viteazul’ ministru al justitiei? Posteaza pe facebook, in jurul orei 18. 30, ca maine, 3 mai, va fi prezent la Senat, la convocarea PNL. Aici nu sunt posibile decat doua variante. Ori Tudorel Toader a pierdut orice legatura cu liderii majoritatii din Senat, cu presedintele Senatului ( sponsorul sau politic) si cu premierul Dancila, care nu au catadicsit sa il informeze ca este convocat in 9 mai ( lucru putin probabil ). Ori ministrul justitei, ca sa nu apara in postura unui las caruia ii este frica sa se prezinte in fata Parlamentului, afectat fiind de declaratia mea prin care i-am cerut demisia, dezinformeaza in mod intentionat opinia publica, desi el stie foarte bine ca este convocat pentru data de 9 mai. Si intr-un caz si in celalalt, solicitarea mea catre ministrul justitiei este aceeasi: DEMISIA!”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Participarea ministrului Justitiei la Ora Guvernului a fost stabilita initial pentru data de 3 mai, cand ar fi urmat sa prezinte raspunsul Guvernului la recomandarile GRECO si MCV in ceea priveste modificarile propuse la legile Justitiei si ultimele evolutii ale Romaniei in lupta anticoruptie. Insa, liderii grupurilor parlamentare din Senat au revenit miercuri asupra deciziei si au amanat convocarea lui Tudorel Toader pentru data de 9 mai, sub pretextul ca acesta trebuie sa fie prezent la sedinta de guvern.

Liberalii considera ca nu este exclus ca pana in data de 9 mai Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului si „seful politic” al ministrului Justitiei, „sa invoce un alt pretext pentru a bloca din nou audierea lui Tudorel Toader”.

„Contradictia publica dintre cei doi arata fie faptul ca nu mai au nici un dialog si ca nu mai stie stanga ce face dreapta, fie ca liderul ALDE nu doreste sa riste un alt moment politic ridicol si penibil cu ministrul sau de Justitie”, sustin liberalii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: