Ce efect are Rezolutia din PE asupra romanilor: „Rezolutia apara Romania si pe romani de politicienii care vor sa controleze justitia”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al PPE, a explicat, marti, care va fi efectul asupra Romaniei al Rezolutiei Parlamentului European prin care sunt condamnate violentele fortelor de ordine din 10 august si atacurile asupra justitiei.

„Rezolutia nu cere nicio sanctiune pentru Romania, rezolutia apara Romania si pe romani de politicienii care vor sa controleze justitia. Este, in primul rand, o pozitionare clara de partea oamenilor, a statului de drept si a independentei justitiei in lupta cu guvernarea PSD – ALDE care vrea sa puna mana pe justitie”, a explicat Muresan.

Declaratia integrala:

„De doi ani de zile, romanii ies in strada cu steagul Uniunii Europene in spate, cerand sprijinul UE pentru apararea democratiei si a statului de drept din Romania. De doi ani de zile, Guvernul PSD – ALDE este surd la ce spun protestatarii si la ce spun partenerii europeni cu privire la legile justitiei. De doi ani de zile, obiectivul coalitiei de guvernare este unul singur: slabirea actului justitiei pentru a-l face scapat pe presedintele infractor al PSD, Liviu Dragnea. In data de 10 august, romanii au iesit din nou in strada pentru a apara statul de drept. Guvernantii au reactionat prin institutiile de forta atacand cu gaze si cu bastoane pe protestatari pasnici si pe jurnalistii care isi faceau datoria. Guvernantii au continuat ulterior ofensiva promovand legi care ingradesc activitatea societatii civile si inchid gura protestatarilor. Noi, in Parlamentul European, nu putem trece cu vederea toate aceste lucruri. Trebuie sa transmitem un mesaj clar de sustinere sutelor de mii de oameni care ies in strada si protesteaza pentru statul de drept si pentru valori europene. Trebuie sa transmitem un mesaj clar de sustinere zecilor de romani care au fost loviti fara mila de autoritati.

Despre asta este vorba in rezolutia votata astazi de Parlamentul European. Este, in primul rand, o pozitionare clara de partea oamenilor, a statului de drept si a independentei justitiei in lupta cu guvernarea PSD – ALDE care vrea sa puna mana pe justitie. Parlamentul European condamna, prin aceasta rezolutie, interventia violenta si disproportionata a autoritatilor la protestele din 10 august 2018. Totodata, cerem Parlamentului si Guvernului Romaniei sa puna in aplicare pe deplin toate recomandarile Comisiei Europene, ale GRECO si al Comisiei de la Venetia privind reformele in justitie, recomandari venite la solicitarea Partidului National Liberal. Mai cerem Guvernului sa se abtina de la orice reforma care ar pune in pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenta sistemului judiciar.

Rezolutia nu cere nicio sanctiune pentru Romania, rezolutia apara Romania si pe romani de politicienii care vor sa controleze justitia. Noi, PNL, am criticat dintotdeauna toate demersurile de slabire a legilor justitiei. Votul de astazi in favoarea rezolutiei si de sustinere a oamenilor care vor justitie independenta este pozitia fireasca ca urmare a demersurilor PNL de doi ani de zile de a se impotrivi tuturor atacurilor PSD – ALDE la valorile democratice europene.”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: