Ce face Dancila la BNR, Isarescu vine cu primele explicatii: „Este foarte disciplinata, lucreaza de la birou”

politica

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a prezentat miercuri primele explicatii legate de angajarea Vioricai Dancila la banca nationala. “Lucreaza de la birou si este foarte disciplinata”, a sustinut Isarescu.

Isarescu a declarat ca Viorica Dancila n-a luat locul niciunul specialist de la Banca Nationala. El a adaugat ca domeniul in care lucreaza Dancila (economia verde) este un domeniu relativ nou „si pentru dansa si pentru oricine”.

„Motivele (angajarii n.r.), ca si politica de resurse umane au fost explicate pe larg de directorul resurse umane si se gasesc pe site-ul bancii. Nu am nimic de adaugat.

„In ceea ce priveste domeniul in care dansa lucreaza, n-a luat locul niciunui specialist din Banca Nationala. Domeniul in care dansa lucreaza, anume economia verde, este un domeniu relativ nou si pentru dansa si pentru oricine”, a spus Isarescu intr-o conferinta de presa.

„Nu avem absolventi de facultate sau de orice studiu in domeniul acesta. Impreuna cu colegii care formeaza lucrul respectiv, studiaza, si probabil ca in toamna grupul respectiv va termina o lucrare, va iesi in public cu materialul respectiv”, a precizat Isarescu.

Fiind intrebat daca lucreaza de acasa sau de la birou, el a spus: “Lucreaza de la birou si este foarte disciplinata”.

Viorica Dancila, fost prim-ministru si fost candidat al PSD la prezidentiale in 2019, a fost numita consultant la BNR.

Viorica Dancila a fost angajata in cadrul Biroului Economie Verde la Banca Nationala, birou in cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro. Criteriul de selectare a Vioricai Dancila, dar si a lui Ioan Mircea Pascu, ambii fosti europarlamentari, este nevoia de „oameni care deschid usi in Europa”, a explicat, la momentul angajarii, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isarescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: