„Ce face PSD trebuie sa intre in atentia parchetelor”. Rares Bogdan anunta ca a vorbit cu parlamentari care „prefera banii de la PSD”

politica

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, miercuri, ca a fost implicat in negocierile pentru succesul motiunii de cenzura. El spune ca PSD le-a oferit parlamentarilor sume imense pentru nu a vota motiunea.

„Ce face PSD trebuie sa intre in atentia parchetelor. Este inadmisibil sa platesti sute de mii de euro ca si cum i-ar da din buzunarele proprii.

(…) Este incalificabil ce fac. M-am intalnit cu doi dintre ei (parlamentari), la rugamintea lui Ludovic Orban, prefera banii decat sa participe la salvarea Romaniei. Unul provine dintr-un partid de dreapta, celalalt de la un partid de stanga”, a declarat Rares Bogdan la o intrunire a liberalilor din Bucuresti si Ilfov.

Digi24 anunta ca unui parlamentar PSD i s-ar fi oferit un milion de euro sa nu vina joi la votul pentru motiunea de cenzura. De asemenea, un alt parlamentar a disparut pur si simplu si nu mai poate fi gasit la telefon, din cauza presiunilor venite inainte de vot.

Dincolo de sumele de bani oferite, Viorica Dancila si liderii PSD au scos la bataie functii si bani pentru primari. Cei doi parlamentari care s-au intors azi de la Pro Romania in PSD, Horia Nasra si Cornel Itu au primit garantii de la conducerea partidului ca vor prelua organizatia PSD Cluj.

Unui alt parlamentar, Marius Bota, i s-a oferit sefia ASF. S-au pus pe masa inclusiv functii parlamentare. Este cazul deputatului Pro Romania Damian Florea, a carui concubina a fost pusa secretar general al Senatului.

Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, ca numarul parlamemtarilor care nu vor vota motiunea, se mareste, deoarece semnatarii si-au dat sema ca motiunea este un instrument de promovare eletorala, iar responsabilitatea acestora fata de stat e alta.

„Am inteles ca din ce in ce mai multi parlamentari care au semnat motiunea au luat decizia sa nu o voteze. Sunt convins ca responsabilitatea pe care acestia si-au dats seama ca o au, pentru bunul mers politic si economic al Romaniei, este mult mai importanta decat motivul sustinerii motiunii de cenzura, intr-o perioada electorala, despre asta vorbim, incepem campania electorala si aceasta motiune vine, in primul rand, ca un vehicul pentru a promova campania electorala a celor din Opozitie”, a mai zis Steriu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: